Les entrades congreguen multituds als carrers d’Oliva

 

Oliva tanca este diumenge tres intensos dies de Moros i Cristians amb una jornada que comença al migdia  amb les visites a les càbilesentre les diferents filades, acompanyades per les seues respectives bandes de música, i continuarà amb l’Etrada infantil a les 19:30 i posterior reconquesta del castell. Els focs artificials posaran punt i final a la festa sobre la mitjanit. 

Les entrades cristiana i mora de divendres i dissabte han congregat multituds als carrers per contemplar un dels espectacles de més vistositat entre les festes populars valencianes. 

Les festes van començar dijous amb pregó pronunciat des de la balconada de l’Ajuntament pel científic Luis Sendra, amb tres intensos dies per davant en el que la música, la gastronomia i les entrades han estat protagonistes d’un espectacle únic. Després de les salves d’arcabusseria en honor del pregoner, capitans i ambaixadors, dijous es va interpretar el pasdoble“Oliva 1990” del mestre Miquel Villar, a càrrec de les bandes que participen en les Festes, dirigides per Vicent Mengual Caudeli.  L’acte va concloure amb la hissada de la insígnia cristiana al castell.

Altres acte singular s’ha viscut la matinada de dissabte, quan cap a les cinc i mitja del matí es va produir la desembarcada del Bàndol Moro a la platja de Mitja Galta, amb disparada d’un espectacular castell de focs d’artifici i arcabusseriaAmbaixada mora, batalla i conquesta mora.

El pregó de dijous.

 

 

Et Pot Interessar