22.1 C
Gandia
Divendres, 17 maig, 2024

Cultura a Gandia: Música i Poesia

 

– Cap de setmana musical i poètic a Gandia

La música i la literatura han omplit gran part de la programació d’aquest cap de setmana a Gandia. Divendres es va iniciar amb un concert commemoratiu pel naixement de Sant Francesc de Borja en aquest Any Jubilar. Dissabte va ser el torn per a les bandes de música sota el Cicle de Tardor «A la Banda de la Música» amb la Unió Artístic Musical Sant Francesc de Borja a l’Escola Pia; mentre que la Biblioteca Central va acollir la fusió de música i literatura amb el concert del Cor Carmesina i la trobada i recital dels poetes Josep Piera i Marc Granell.

L’ensemble de vent Eclèctic Grup va ser l’encarregat de protagonitzar un concert per l’Any Jubilar que ha portat a terme a Gandia una ampla i variada programació al llarg de tota la seua celebració. Així doncs, la Col·legiata de Santa Maria va ser testimoni el divendres a les 20.30 h d’una actuació amb partitures dels grans compositors de la música clàssica. D’altra banda, com tots els dissabtes d’octubre, una banda de música va recórrer els carrers de la ciutat dins del Cicle de Tardor «A la banda de la Música». Aquesta vegada va ser el torn de la Unió Artístic Musical «Sant Francesc de Borja» amb cercavila a les 11.30 h i concert a les 12.00 h en la plaça Escola Pia.

A la mateixa hora de la cercavila, a les 11:30 h, les veus del Cor Carmesina també omplien les sales de la Biblioteca Central. El Cor, format per xiquets i xiquetes i dirigits per Vicent Cogollos, va oferir un concert en el qual a través de la música va narrar un recull les històries més fascinants i encisadores dels contes infantils i juvenils, fusionant així ambdós vessants culturals. A continuació, es va portar a terme la trobada de Josep Piera i Marc Granell amb motiu del 75 aniversari de Piera. Els dos poetes conversaren i recitaren poemes a partir de temes que els proposaran autors més joves.

Articles relacionats