20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

XIMO PUIG NO DISSIPA ELS TEMORS ANNEXIONISTES DE CATALUNYA

G. CABANILLES         

El PP valencià se’n puja literalment pels barandats per les ànsies annexionistes de Catalunya, i això que el president de la Generalitat (Valenciana), el socialista Ximo Puig, ha dit, en un intent patètic de mantenir l’equilibri, que no vol saber res de Països Catalans ni res que se li assemble, que com a molt, relacions comercials, i de les relacions culturals, ni esmentar-les. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha trobat munició amb les paraules del conseller de Justícia català, Germà Gordó, per la seua “ofensiva i perversa” proposta de concedir als valencians la nacionalitat catalana dins d’un marc d’independència de Catalunya.

“Els valencians estem farts que des de Catalunya, amb l’empara dels partits nacionalistes i d’esquerres valencians, menyspreen la Constitució, els nostres senyals d’identitat i història i seguisquen obsessionats amb l’entelèquia dels Païssos Catalans”, diuen del PP. El que sorprén és que la renúncia de la màxima autoritat valenciana a “l’entelèquia”, no haja dissipat els temors de la dreta valenciana, més preocupada en intentar reeditar el rèdit electoral de la batalla de València que en fer una sessió d’exorcisme per expulsar del PP tots els mals derivats de la corrupció.

La majoria de les emissores de TV i ràdio que van aconseguir llicència segueixen incomplint la concessió, sobretot pel que fa al percentatge d’emissions en valencià, i Ximo Puig roman impassible. Si jo fóra president del PP estaria tranquil i còmode. Els crits de Bonig estan fóra de lloc, perquè amb Puig els valencians tenim garantida la nostra essència. No vorem ni escoltarem mitjans catalans, potser fins i tot se li prohibisca a El Periódico vendre a València exemplars de l’edició en català. Caldria ara tancar els diaris digitals en català, o obrir un procés sumaríssim contra la factoria d’Eliseu Climent o contra l’editorial Bromera, i podríem també substituir el nom de Generalitat per Chunta per tal d’evitar paral·lelismes que només porten a confusió.

Però per al PP no és suficient, i davant “la gravetat” de les paraules del conseller de Justícia català, ha demanat que es produïsca un pronunciament oficial de tot el Consell de la Generalitat Valenciana i de tots els regidors del tripartit i de l’alcalde de l’Ajuntament de València, “en el qual clarament es diga que els màximes òrgans de representació dels valencians rebutgen la il·legalitat i barbaritat que suposa les pretensió pancatalanista del senyor Gordó”. I no només això, també vol el PP valencià que el Consell de Catalunya emeta una resolució oficial en la qual reprove al conseller de Justícia. Que el destituïsquen, i que cessen d’una vegada per sempre les ofenses “als nostres senyals d’identitat”. I si ens descuidem demanaran una declaració oficial de l’alcalde de Simat negant tota vinculació del monestir de la Valldigna amb el de Poblet. 

Articles relacionats