GOVERNAR DES DE LA INCERTESA

G. CABANILLES

Estar intentant governar l’Ajuntament de Gandia amb seny, responsabilitat i la millor de les voluntats, tot tractant de fer les coses el millor possible, bregar cada minut amb la precarietat, quadrar els inquadrables comptes, i comunicar tots els dies a la ciutadania que no hi ha diners ni per a això ni per a allò, mentre el regidor que de forma suficient i necessària t’ha permés formar govern, ha de produir una barreja de sensacions i frustracions difícil de descruire si no es presencien en directe les escenes a l’interior dels despatxos municipals.

 

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Gandia, Ciro Palmer, ha deixat oberta per primera vegada la possibilitat de que el signe polític del govern local canvie en funció del resultat de les eleccions generals del mes de novembre. Palmer ha dit que farà allò que li ordene el cap de la seua formació, Albert Rivera, demostrant una preocupant manca de criteri per part de l’única persona que hui pot ficar i llevar alcalde i govern a Gandia, i condicionar l’acció de govern.

Els fets no serien més que un episodi graciós de la política local si no estiguera en joc l’estabilitat a l’ajuntament en el moment que més es necessita. Diana Morant i Lorena Milvaques coneixien perfectament el que podia representar governar sota la mirada de Ciutadans i Ciro Palmer, i la incertesa constant que podia comportar. Tot i això, van decidir tirar endavant, primer Morant, qui ho tenia clar des del primer minut, i després Milvaques, qui no ho va tindre clar ni després del ple d’investidura i és possible que encara no ho tinga clar, sota el pretext de que el PP i Arturo Torró no podien seguir ni un minut més al capdavant del govern local. Ara, però, només cal resar per a que Mariano Rajoy i Albert Rivera no tinguen la majoria suficient per fer-se amb el Govern d’Espanya després de les eleccions generals, entre altres coses perquè el darrer pla d’ajust aprovat pel ple de Gandia al mes de juliol encara no ha estat acceptat pel Ministeri d’Hisenda, convé recordar.

Et Pot Interessar