12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

ISABEL BONIG NO ALÇA PASSIONS AL PP

G. CABANILLES    

Les darreres intervencions públiques de la coordinadora general del PPCV, Isabel Bonig, m’han portat a interrompre el tradicional periode de gràcia que se li concedeix als representants polítics en l’exercici de la seua funció, i a qüestionar-me si la dreta valenciana ha encertat amb el relleu d’Alberto Fabra al capdavant de la seua formació. 

 

Només en una cosa ha encertat en part l’antiga coordinadora general del PPCV: les baralles internes al Consell. Bonig ha denunciat les contínues tensions que s’estan produint en les diferents conselleries i entre les conselleries entre si pels nomenaments del segon graó i la distribució de competències. La denúncia és parcialment certa, i s’ha fet evident, per eixemple, amb el nomenament de la persona que ocupa la Direcció General de la Funció Pública, o amb el veto a persones nomenades per Ximo Puig que procedien de Compromís.
El PP ha vist consellers “lligats de peus i mans” per a escollir al seu equip, el disseny del qual està condicionat per les lluites internes dels partits que formen el Consell.
Bonig ha captat eixe ‘estira-i-arronsa’ entre els membres del Govern i ha aprofitat per denunciar una absència de projecte, un ball de competències, i tensions entre departaments les competències dels quals es dupliquen. Només ahí ha estat hàbil Bonig, en denunciar l’evident existència de dos governs dins d’un mateix Consell, i l’existència d’un president formal i una presidenta ‘de facto’ que de moment maneja els fils dels nomenaments i acapara el protagonisme, però que molt prompte marcarà l’agenda política del Consell, si és que no la marca ja, i que en el moment que veja l’oportunitat apartarà a Puig de la presidència, va dir la dirigent popular.
Però ahí se li ha acabat la gràcia. La resta de les seues intervencions indiquen que la renovació al PPCV també ha estat més aparent que real, i els populars es veuran abocats a buscar un nou referent d’aci a 2019 -si el Consell no rebenta abans- si volen acudir a les eleccions amb un mínim de garanties. 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles