Una plataforma contra el soroll dels festivals genera un debat sobre el model de platja a Tavernes

Vora mig centenar de veïns de la platja de Tavernes han acudit este dimarts a la reunió convocada per a la constitució d’una plataforma contra els sorolls que emet la zona habilitada per a la celebració de festivals de música. La plataforma naix després de que l’Ajuntament haja deixat sense contestar diversos requeriments relatius al soroll, segons han apuntat els propis promotors, i té com a primera mesura la presentació d’un escrit per registre d’entrada a l’Ajuntament en el que exposa les seues queixes i exigeix solucions. El canvi d’orientació dels escenaris és una de les solusions proposades, però també plantegen el canvi d’ubicació de la zona de festivals.

No obstant, el primer que ha aconseguit la constitució d’esta plataforma és generar un debat sobre el model que es desitja per a la platja de Tavernes. No tot el món està en contra dels festivals, com s’han encarregat d’expressar centenars de veïns de Tavernes a través de les xarxes socials. L’impacte econòmic i la revitalització de la platja són els arguments que aporten aquells que s’expressen partidaris de mostrar-se tolerant amb una activitat que creuen necessària per al futur del turisme i de la platja. En la part oposada hi ha els qui reclamen el dret al descans sense contaminació acústica.

El model de platja està en el centre del debat, entre els qui reivindiquen una zona d’estiueig familiar i tranquil·la, i els que reclamen alternatives d’oci i diversió per als més joves, i una oportunitat de revitalització econòmica. Esgrimeixen que la platja de Tavernes no ha oferit de forma tradicional opcions d’oci i els més joves han acabat per desplaçar-se a platges veïnes.

Els creadors de la Plataforma es remeten a l’ordenança municipal sobre prevenció de contaminació acústica i a les lleis autonòmiques per a reivindicar els seus drets, i recorden a l’Ajuntament les telefonades que ha rebut la Policia Local durant la recent celebració del festival Iboga, i proposen com a zona de celebració dels festivals el polígon industrial El Golfo, prop de l’estació de tren.

Et Pot Interessar