Una modificació del PGOU de Gandia encarirà els pisos entre quinze i vint mil euros

Una modificació del PGOU de Gandia, ara en exposició pública, obligarà als promotors a vincular els habitatges als trasters i garatges de cada edifici. La modificació està rebent contestació per part de veïns i moviments vinculats a la lluita contra l’especulació, que asseguren que es tracta d’un canvi normatiu que va a encarir els habitatges nous a Gandia entre 15 a 20 mil euros per unitat per l’obligació d’adquirir traster i garatge.
La modificació de la normativa urbanística es troba ara mateix en fase d’exposició al públic des del 14 d’agost, i els seus detractors asseguren que amb ella, «si no vols garatge,l’ has de comprar i pagar obligatòriament, i el mateix ocorre amb els trasters. A més, mai podràs vendre el traster o el garatge per separat».

Les fonts consultades afirmen que als promotors no els preocupa en excés la nova norma, «perquè entre els pros i els contres està que s’asseguren la venda de totes les unitats de cada edifici».
«Aquesta mesura encareix els habitatges i resta llibertat a disposar del propi patrimoni. I per descomptat, l’Ajuntament, que obliga a construir almenys un garatge per habitatge, no perdonarà cobrar la seua quota d’IBI cada any, a més de que caldrà suportar altres despeses de manteniment, comunitat de propietaris, etc».

El motiu d’este canvi normatiu pot tenir el seu origen en els canvis que s’albiren en el comportament de les persones, «en procés cap a una economia compartida en la qual és previsible que en un futur pròxim molta gent no tinga vehicle en propietat, resolent-se la necessitat de transport per models més actuals que el de posseir un cotxe i pagar les despeses que comporta perquè el 99% del temps estiga inutilitzat».

Et Pot Interessar