Milvaques assegura que el curs ha començat a Gandia «amb normalitat absoluta»

La vicealcaldessa de Gandia i regidora de Polítiques Educatives, Lorena Milvaques, ha afirmat que el curs escolar 2018-2019 s’ha iniciat amb normalitat absoluta als 13 centres educatius públics i als 8 concertats d’Infantil, Primària, ESO i Baxitllerat, a més de les 7 escoletes, que han tornat a tindre gestió pública.   

Aquest curs hi ha matriculats 11.390 alumnes, aproximadament, ja que el període oficial d’escolarització finalitza al desembre. Per nivells, hi ha 1.900 alumnes a Infantil, 4.600 a Primària, 3.327 a la ESO, 1.093 matriculats a Batxillerat (519 a Ciències Socials, 501 a Ciències i Tecnologia i 73 en Arts), a més dels 470 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys de les Escoletes Municipals. “Tot l’alumnat que ho ha sol·licitat, ha obtingut plaça. Fins i tot hi ha hagut vacants a tots els nivells”.

De l’alumnat d’Infantil i Primària (6.500), més d’un 64% s’ha matriculat en ensenyament en valencià (PEV), front a un 35% que ho ha fet en el Programa d’Incorporació Progressiva (PIP). “Una clara demostració que a la nostra ciutat hi ha una preferència majoritària per estudiar en la nostra llengua”, ha assegurat Milvaques. 

Pel que fa a les aules prefabricades, la vicealcaldessa ha explicat que hi ha instal·lades 2 a l’IES Ausiàs March i el Tirant lo Blanc, a petició de la comunitat educativa per tal de garantir un espai d’estudi en condicions. Els dos centres estan pendents d’obres importants d’ampliació i remodelació dins el programa Edificant de la Conselleria d’Educació. En el mateix cas s’hi troba el CEIP de Les Foies, en aules prefabricades a l’espera de la construcció del nou col·legi. “En breu s’encetaran els processos de redacció, licitació i execució de projectes per part de l’Ajuntament. I és que aquest curs serà el de la normalització i posada en marxa de l’Edificant. La Conselleria d’Educació ja ha acceptat la delegació de competències en l’Ajuntament per a la millora, remodelació o construcció de 6 (al pròxim Ple també l’Enric Valor) dels 13 centres que ho han sol·licitat. En un temps rècord, menys d’un any, i després de 20 anys sense a penes inversió a Gandia en educació, estem ja en el 80% d’execució del programa Edificant. Això demostra l’aposta de la Conselleria i el govern local per l’educació pública i de qualitat”. 

El PP diu que hi ha «poques realitats»

El PP, per contra, pinta bastos i assegura que el curs rranca a Gandia amb «moltes promeses, però poques realitats». El regidor del PP Vicent Gregori afirma que el govern local “trau pit” per les promeses del pla Edificant, «però l’única cosa certa és que només el Col·legi Cervantes, després de diverses paralitzacions, és l’única infraestructura educativa de la ciutat que està en marxa, obra que va iniciar el govern del Partit Popular».
Vicent Gregori recorda al Govern de Gandia que “mentre PSPV i Compromís van votar en contra de delegar les competències a l’Ajuntament de Gandia a través del Pla Confiança, nosaltres hem votat a favor del Pla Edificant, perquè per al partit Popular, primer són els nostres estudiants i no les idees polítiques. Aquest fet ha possibilitat un compromís d’inversió, però que tenint en compte que estem a nou mesos de la fi de la legislatura, no és més que un brindis al sol, doncs és materialment impossible arribar a realitzar-ho en el temps restant».

Et Pot Interessar