PODEMOS INICIA LA SEUA PRÒPIA RONDA DE CONTACTES DAVANT LA NEGATIVA DE SÁNCHEZ A REUNIR-SE AMB IGLESIAS

Tal com explica el partit morat en un comunicat, esta reunió amb Garzón servirà per a arrancar la «ronda de contactes» que vol posar en marxa Iglesias per a entaular negociacions amb els líders de les formacions amb les quals aspira a formar el Govern. Iglesias també ha aconseguit tancar una trobada amb la líder de Compromís, Mónica Oltra, que tindrà lloc divendres.

Tot i això, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ja ha anunciat que no té intenció de tornar a reunir-se amb Iglesias ara, perquè ja l’ha rebut a la ronda que va iniciar ell mateix després de rebre l’encàrrec del rei Felip VI per a formar el Govern.

El líder d’IU sí que ha acceptat reunir-se amb Iglesias, de la mateixa manera que va acceptar entrar a la mesa de negociacions oberta pel PSOE a través d’una delegació negociadora. De fet, Garzón va assegurar dilluns que les converses entre els equips de PSOE i IU-UP «avancen satisfactòriament amb vista a establir uns compromisos mínims que justifiquen un suport a la investidura de Pedro Sánchez».

Et Pot Interessar