20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

PERSONES AMB CAPACITATS DIVERSES APRENEN A RECICLAR AMB TALLERS DE L’ONCE I LA GENERALITAT

Gandia i València acullen al llarg d’esta setmana tallers de residus, reciclatge i medi ambient dirigits a persones amb capacitats diverses. Aquesta activitat s’emmarca en la col•laboració que mantenen la Delegació Territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana i el programa Recicla amb els Cinc Sentits de la Consellería d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

Els tallers es realitzen a Gandia el 23 de novembre, dirigits a persones adultes, i el dissabte, 26 de novembre en la seu la delegació de l’ONCE a València amb activitats per als més xicotets. La passada setmana es van dur a terme tallers mediambientals per a grups d’adults a Alzira i València.
Des de l’engegada d’aquest ampli programa de reciclatge, fa més de dos anys, els tallers especialitzats i adaptats per a persones amb capacitats diverses han registrat un augment i es realitzen habitualment en les tres províncies. Es tracta d’activitats formatives i d’oci per a aprendre a reciclar, conèixer el món dels residus i la seua repercussió en la qualitat mediambiental.

Recicla amb els Cinc Sentits és un projecte de la Consellería d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, en el qual participen tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee’s, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Tragamóvil i Sigre.

Es tracta d’un projecte de tallers i altres accions docents i ciutadanes, totalment gratuïtes, que es desenvolupen al llarg del territori autonòmic per a compartir amb la ciutadania la importància del reciclatge, la necessitat d’implantar bones pràctiques ambientals i aprendre que molts dels residus que generem no són brossa i poden ser recuperats. Recicla amb els Cinc Sentits és un gran objectiu comú de tota la Comunitat Valenciana que cerca el compromís d’una societat responsable amb la protecció del medi ambient, fomentant nous valors, motivació i els llits per a la participació activa.
www.reciclaconloscincosentidos.com

Articles relacionats