20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

ESTUDIANTS DE BATXILLERAT DE GANDIA S’INICIEN EN LA DIVULGACIÓ CIENTÍFICA

La primera de les entrevistes d’estudiants ha sigut realitzada a José F. Monserrat, científic de la UPV distingit recentment amb una medalla a Investigadors Joves 2016, que atorga anualment la Real Acadèmia d’Enginyeria. En l’entrevista, que pot descarregar-se en l’últim capítol del programa, els alumnes li han preguntat sobre les xarxes 5G, amb motiu de la conferència que ha impartit Monserrat a Gandia sobre aquest tema.
Els estudiants autors d’aquesta primera entrevista són alumnes de segon de Batxillerat d’Escolàpies Gandia que estan cursant l’assignatura optativa de ràdio. Durant la mateixa, el professor ha explicat que les xarxes 5G significaran una autèntica revolució: les comunicacions seran 10 vegades més ràpides i permetran que milions de persones i objectes que encara no estan connectats ho estiguen; millorarà la seguretat de les comunicacions, permetrà un salt exponencial en aplicacions com la realitat virtual, que es convertiran en quotidianes, a causa que la capacitat de les noves xarxes farà possible que gaudim d’experiències molt similars a la realitat, a través de dispositius.
Segons Sandra Barrancos, directora del programa de ràdio, l’objectiu de ‘Ciència propera’ és divulgar i fer accessible el coneixement que es produeix des del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i acostar-lo a la comarca de la Safor; d’altra banda, tant el professorat com els estudiants participants han manifestat que els ha resultat molt interessant la iniciativa, per la qual cosa la participació d’estudiants preuniversitaris en el programa tornarà a repetir-se.

Articles relacionats