19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

L’Observatori del Comerç aprova els 11 dies d’obertura especial per a 2021

– El Observatorio es el órgano colegiado en el que está representado todo el sector del comercio, sindicatos y consumidores

L’Observatori de Comerç Valencià, presidit pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i en el qual està representat tot el sector del comerç, sindicats i consumidors, ha aprovat els 11 dies d’obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a l’any 2021.

Els 11 dies festius i diumenges hàbils per a l’obertura comercial amb caràcter general seran:

– El 2 de maig, 10 d’octubre i 1 de novembre per l’acumulació de diversos dies festius continuats

– El 10 de gener i el 4 de juliol per correspondre a períodes tradicionals de Rebaixes

– El 2 i 4 d’abril coincidint amb períodes de major afluència turística

– El 3 de gener, el 6, 19 i 26 de desembre amb motiu de la Campanya de Nadal i Reis Mags

Cal subratllar que a l’Observatori s’ha traslladat el 28 de març, dia de període de major afluència turística al 19 de desembre que és més comercial per la Campanya de Nadal. La mesura ha sigut per majoria. Unió Gremial, UGT i CCOO han votat en contra.

A més a més, cal recordar que la Llei 3/2018, de 16 de febrer, de la Generalitat estableix períodes d’obertura addicionals en aquells municipis amb zones de gran afluència turística declarades

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o al període estival, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període anual, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua.

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 5 de gener.

Les zones de gran afluència turística declarades a les ciutats de València i Alacant podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

a) Els diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua, excepte el Dilluns de Pasqua.

b) Els diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i 5 de gener, excepte el 15 d’agost en la ciutat de València.

Observatori del Comerç

L’Observatori de Comerç Valencià és un òrgan col·legiat, consultiu i assessor en matèria de comerç, adscrit a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i presidit pel Conseller d’Economia.

A més de la Generalitat, en ell estan representats la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Consell Valencià de Col·legis Professionals d’Agents Comercials, les Cambres Oficials de Comerç, les organitzacions provincials de Pime del sector comercial, l’associació d’àmbit autonòmic que agrupa les empreses de supermercats, l’associació d’àmbit autonòmic més representativa de les empreses de gran distribució, les organitzacions autonòmiques més representatives del comerç de cada sector, les organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit comercial i les federacions de consumidors i usuaris més representatives de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats