Gandia posa en marxa la iniciativa “Casca de reis a l’escola”

• Els departaments de Polítiques Educatives i de Comerç de l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, han presentat hui en roda de premsa una nova edició del projecte que pretén donar a conéixer el dolç tradicional de la Safor entre els escolars.

• En aquesta edició hi participaran 16 centres educatius de la ciutat amb un total de 650 alumnes de 2n de primària.

“Casca de reis a l’escola” és una iniciativa amb la qual es pretén donar a conèixer aquest dolç tradicional de la Safor entre els escolars però sobretot, com ha explicat el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez “posant en relleu no sols el seu valor culinari, sinó també la seua importància com a tradició del nostre territori. És una obligació de valor incalculable recuperar aquesta part de la nostra cultura”.

En la mateixa línia la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster ha assenyalat que “les persones que no coneixen, no accepten i no estimen. Per això és tan important que els nostres xiquets i xiquetes coneguen costums com aquestes que, a més a més, els apropen a la tasca que fan els pastissers i pastisseres. I amb això s’afavoreix també la socialització”.

Per al president de l’Associació de Pastissers i Forners, Miguel Roselló “és important que els xiquets i les xiquetes aprenguen la nostra cultura, però també que sàpien valorar-la i transmetre-la”.

En aquesta edició hi participaran 16 centres educatius de la ciutat amb un total de 650 alumnes de 2n de primària.

Està previst que l’activitat comence la pròxima setmana amb la distribució del material entre els col·legis participants. El professorat s’encarregarà d’explicar el procés d’elaboració d’una casca seguint una guia didàctica que s’ha preparat expressament. Mentre els xiquets participaran muntant i decorant una capsa dissenyada per a guardar la casca. I és que les mesures de prevenció contra la COVID han obligat al fet que es modifique el cronograma de treball que habitualment s’ha seguit en aquesta campanya.

Et Pot Interessar