L’EUFÒRIA DELS IMMOBILISTES

DIARI SERPIS        

Els immobilistes respiren alleujats després dels resultats electorals a Andalusia. Wall Street, els banquers Francisco González i Ana Patricia Botín, i fins i tot Mariano Rajoy, qui malgrat la desfeta del PP s’ha declarat satisfet perquè entre PSOE i PP sumen el 70% de la representació al parlament andalús, com si tant li fera que el seu partit haja perdut un terç dels diputats mentre l’establishment es mantinga. 

 

Ara bé, quan arriba l’hora de fer extrapolacions tothom va amb molta cura, sobre tot a València. El recolzament majoritari al PSOE a Andalusia és un tret inherent als andalusos. Qui pense que els resultats d’este diumenge tenen traslació a València estarà fent una interpretació interessada. Si els socialistes valencians passen del 20% ja podran estar satisfets, i l’efecte Podem no ha fet més que començar. 

A Sevilla ja han avisat de que no recolzaran la investiduta de Susana Díaz com a presidenta: «Podem representa el canvi i no anem a recolzar que tot seguisca igual», han dit. Està per vore encara si els 15 parlamentaris de Podemos s’abstindran o votaran en contra. Això ho decidiran en assemblees oberte. Compte, Ximo Puig. 

El bescantat deute públic. Sí o no?