LA CONTRACTACIÓ EXTERNA D’UNA PERSONA PER AL MUSEU DE SANTA CLARA ENFRONTA AL PP I AL GOVERN DE GANDIA

El Portaveu Adjunt del Grup Municipal Popular de Gandia, Vicent Gregori, ha denunciat la situació actual del Museu de Santa Clara, que va obrir les seues portes al públic el 27 de març de 2015 a través d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València, l’Arquebisbat de València (com a representant del Monestir de Santa Clara de Gandia) i l’Ajuntament, pel qual es regulava el model de gestió del nou centre museístic. El conveni no s’ha renovat i s’ha contractat una persona a través d’una empresa de serveis, el que per al PP pot suposar «una cessió il·legal de treballadors», atés que es tracta d’un servei i un edifici públic.

 

Per contra, el regidor de Cultura, Joan Muñoz, ha contestat que el problema el va crear a l’anterior legislatura el PP. «El museu es va crear sense personal per atendre al públic, van emprar personal del pla d’ocupació, que en finalitzar el contracte obligà a tancar el museu. El nou govern va contractar una persona a través d’una empresa de serveis per garantir l’obertura». Muñoz diu no entendre les crítiques a este sistema de contractació quan el propi Gregori tenia contractat personal mitjançant este sistema a la casa de la cultura quan era regidor d’este departament.

Eixe conveni va vèncer el dia 31 de desembre de 2015 i segons marca la clàusula vuitena sobre la vigència del conveni, aquest es podrà prorrogar de mutu acord, si les parts ho consideren oportú però en tot cas amb anterioritat a la finalització del conveni.

Aquest conveni no s’ha prorrogat, ni ha s’ha subscrit un de nou per a la gestió del Museu de Santa Clara, per la qual cosa a dia d’avui, no existeix cap vincle que enllace a les tres institucions que van treballar per a posar en funcionament una de les millors pinacoteques de la Comunitat Valenciana i un dels majors llegats de la Família Borja i que han conservat les religioses clarisses durant més de sis-cents anys.

Per a l’edil popular, «açò demostra la falta de voluntat del Govern de Gandia atès que ja es va tancar durant quinze dies al setembre el Museu de Santa Clara i ara coneixem que no hi ha conveni algun per a la seua gestió. Cal destacar que el Museu de Santa Clara és un important focus cultural i turístic que exerceix d’atracció per a la dinamització de Gandia com a destinació turística enllaçada a la cultura”.

Els populars, en la Comissió de Cultura, van preguntar per la contractació d’una persona que exerceix les seues funcions en el Museu de Santa Clara. La resposta per part del regidor de Cultura, Joan Múñoz, va ser que estava contractada per a la recepció del museu a través d’una empresa de serveis.

Per als populars, aquesta pràctica podria constituir una cessió il·legal de treballadors o contracte encobert, en emprar a una tercera empresa que contracta a la treballadora, tractant-se d’un servei municipal de gestió directa. És a dir, no és treballador de l’Ajuntament de Gandia, ni està englobat dins de conveni algun amb les altres dues entitats gestores, però exerceix funcions pròpies d’un servei municipal, en un edifici públic.

Els populars han sol·licitat per registre d’entrada tenir accés a l’expedient on es regule la relació jurídica que permet la gestió entre les tres entitats gestores del centre.

Et Pot Interessar