Es pot recriminar una pancarta feminista?

DIARI SERPIS                 

Mitjans de comunicació de tot arreu, fins i tot l’agència Europa Press, segueixen donant per fet tres dies després que la pancarta que va originar un aldarull durant els concerts del Figatell Sound a Oliva contenia proclames a favor de la independència de Catalunya i de la llibertat de presos polítics. És un fet desmentit per les pròpies imatges, pels testimonis i pels organitzadors. Tanmateix, sembla que la gran majoria dels mitjans necessiten construir la seua realitat. No deixes que la veritat desbarate una bona història, i si els fets es relacionen amb la tensió a Catalunya, més substància. Estem parlant de mitjans suposadament seriosos, d’aquells que es reivindiquen com l’essència del periodisme davant el soroll de les xarxes.  

Vaja per davant que qualsevol tipus d’agressió està despullada de justificació, però recriminar una pancarta amb un contingut contrari a les agressions masclistes s’assembla més a una exhibició d’intolerància i un atac a la llibertat d’expressió, que no a una indignació per un missatge inapropiat en un espai públic. 

Un acte públic, però organitzat per l’associació Joves d’Oliva en Moviment (JOM), que té el seu públic, els seus gustos, les seues preferències i els seus estils musicals, i cadascú és lliure d’acudir. Ningú pot pensar que cap dels fidels del Figatell Sound acudira al sopar d’estiu del PP a l’espai públic de la plaça de la Marina del Grau de Gandia. 

La JOM, no obstant, ha condemnat «de manera imperdonable tot tipus de violència dins de les seues activitats», i ha defensat que «la seua associació sempre ha sigut pacífica i respectuosa, i en cap cas se senten representats ni donen suport a aquest tipus de comportaments».
L’organització juvenil també ha defensat «la llibertat d’expressió, sempre dins dels límits del respecte cap a la llibertat d’expressió dels altres». JOM ha explicat que «el missatge de la pancarta, de caràcter feminista i en contra de la violència masclista, ha sigut malinterpretat».
Durant els sis anys de Figatell Soundmai s’havia registrat cap baralla o agressió dins dels recintes d’aquesta magnitud.

Et Pot Interessar