Un forum debatrà sobre el futur dels mercats municipals

Més de 200 persones assistiran a l’IV Fòrum de Mercats de la Comunitat que se celebrarà el pròxims 11 i 12 de setembre en Mercavalència amb l’objectiu d’asseure les bases per a crear una estratègia conjunta entre tots els agents del sector que permeta «que els mercats municipals siguen més competitius i dinàmics».
El Fòrum està organitzat en el marc del BonicaFest, iniciativa de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València que pretén donar visibilitat i atraure públic als mercats de la ciutat, i compta amb la col·laboració de la Direcció general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, el Patronat de Turisme de la Diputació de València i el Ajuntament de València. A més, està prevista la presència de l’alcalde de Saragossa, Pedro Santiesteve, com a president de Mercazaragoza, segons ha informat Mercavalencia en un comunicat.
El president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha manifestat que «la sostenibilitat alimentària, la cura del medi ambient i el valor de les persones marcaran el futur dels mercats municipals». A més, este depèn de diversos actors i era necessari reunir-los en un espai comú.
El IV Fòrum de Mercats de la Comunitat Valenciana se celebrarà en dues jornades que tindran sessió de matí, -de perfil més lúdic, com la visita a les activitats del Bonica Fest- i la sessió vespertina, amb ponències, microponències i la taula redona.
El dia 11 de setembre inaugurarà les ponències el regidor de Comerç, Control Administratiu i Espai Públic, a més del president de Mercavalència, Carlos Galiana, amb la ponència sobre la ‘Dinamització dels mercats municipals des de l’Administració’.
Li seguirà el diputat provincial de Turisme, Evarist Caselles, qui abordarà un dels actius dels quals compten molts mercats, el turístic, amb la conferència ‘Els mercats municipals com a atractiu turístic’. Després d’ell i abans de la pausa, serà el torn del director general de Mercazaragoza, Constancio Ibáñez, qui explicarà el seu model de gestió de mercats, diferent del valencià, ja que des de Mercazaragoza gestionen els mercats municipals de la ciutat i van engegar un d’ells.
Després del descans, la directora de l’empresa de transport Encicle, Candela Fernández, parlarà sobre la logística urbana sostenible i el respecte del medi ambient en una de les àrees que major petjada ecològica genera, com és el servei a domicili.
La següent microponencia i la taula redona es basaran en els sondejos que s’han realitzat de manera prèvia al Fòrum sobre la les necessitats i inquietuds tant dels venedors i venedores, com dels ajuntaments i els consumidors. L’objectiu d’aquesta part és trobar punts de trobada en els quals basar el desenvolupament de futur i dinamització dels mercats municipals amb la finalitat de fer-los més competitius i adaptats a les noves necessitats que han anat sorgint en els ciutadans. Exposarà les conclusions del sondeig la directora de Comunicació de Mercavalència, Ángeles Hernández i posteriorment, debatran sobre el mateix els mercats d’Alcoi, Aldaia i Vinaròs, sota la moderació de la periodista de À Punt JéssicaCrespo.
La segona jornada serà inaugurada pel director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, qui parlarà sobre ‘El nou referencial de mercats excel·lents de la Comunitat Valenciana’. Donarà pas a l’emprenedor Ricardo Lop, qui explicarà la seua experiència vital de com va deixar el seu treball com a forner i agricultor després d’engegar el seu negoci de venda en línia de ganivets, sense saber anglès, ni tenir coneixements d’informàtica.
Una altra de les línies que abastarà el Fòrum serà els mercats com a motor cultural, social i econòmic, a través de la ponència ‘Com implantar la cultura sostenible i responsable de dalt a baix’ a càrrec de RS+Pimes.
I després del descans, s’abordaran els temes de comunicació i màrqueting, amb les ponències de «atraure i fidelitzar als clients a través de les xarxes socials», d’Esther Cerveró, directora de comunicació de Socarrat; ‘Quina imatge dels mercats projecten els mitjans de comunicació?’ de Julián Giménez, coordinador de redacció i responsable de Local de la Cadena SER i finalment, i com a conclusió esa comptarà amb la presència d’un expert en Customer Experience.

Et Pot Interessar