23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

EN OBRES ET VEGES, manifest d’ACOBELL

– Manifest d’ACOBELL, l’Associació de Comerços, Empreses i Professionals de Bellreguard en relació a l’actuació de la Diputació de València que afecta la carretera de la platja

La recentment iniciada actuació en la carretera comarcal CV-673, la carretera que va de Bellreguard a la platja en un tram que obliga al seu tall durant els pròxims mesos, que segons les dades publicades, es perllongarà fins al mes de desembre, ha suposat un dur colp per al nostre poble en general i molt particularment per al teixit empresarial local, majoritàriament dedicat al comerç, l’hostaleria i els serveis.

Abans que res, cal dir que el col·lectiu empresarial que representem l’associació signant d’aquest manifest, valorem sempre de manera positiva els avanços en la millora d’infraestructures o en les inversions en equipaments, vinguen de l’administració que vinguen, i és per això que també considerem necessària l’actuació de la Diputació, propietària d’aquest vial i qui té totes les competències per a executar-la.

De fet, hi ha moltes més reivindicacions històriques que desitgem que siguen realitat en el curt termini com la rotonda a l’entrada al poble des de Gandia, planificada des de l’any 1998 pel poble i que l’estat mai ha volgut abordar ni finançar, o la millora d’una altra carretera de la Diputació com és la que va des de Bellreguard a Almoines, un altre punt negre que lamentablement sempre ha estat oblidat per aquesta administració provincial.

Dit això, amb aquest manifest volem traslladar a l’opinió pública comarcal que no estem d’acord amb el procediment emprat, ni les dates triades ni la forma amb la qual s’ha actuat.

No entrem a opinar sobre el projecte, del qual també podríem parlar-ne, perquè el nostre malestar ara, sols té a veure amb les dates triades per a l’execució de l’obra.

Reunits amb l’alcalde, Joan Marco, per tal de conéixer de primera mà les característiques de l’actuació, podem concloure que s’ha intentat per activa i passiva per part del govern local actual, que les dates foren altres, sent una demanda que en cap concepte ha acceptat la Diputació, qui ha estimat més convenient salvaguardar els seus interessos com administració pública al·legant els riscos de demandes per part de l’empresa adjudicatària, les variacions de costos, els terminis per a la licitació i adjudicació, trastocats des de l’inici de la pandèmia, i altres raons que no venen més que a confirmar que han valorat com més important evitar riscos administratius propis, que les negatives conseqüències per al nostre poble i el seu teixit productiu. Els dolents efectes, encarada ja la temporada d’estiu, ja són més que evidents i auguren una temporada complicada.

Una obra que durarà segons les previsions fins a 8 mesos, és injustificable que incloga en el seu termini d’execució els mesos d’estiu, considerant aquest període de maig a setembre. Els 10000 vehicles que l’utilitzen cada dia segons la mateixa Diputació que als mesos d’estiu poden ser un nombre prou més elevat, i la repercussió d’aquest trànsit en l’economia local i la creació d’ocupació, no ha estat valorada en cap moment.

És lamentable que en temps tan convulsos com els que estem vivint les menudes empreses locals des de fa ja més de dos anys amb pandèmia, efectes negatius de la guerra, la inestabilitat de preus i el subministrament de matèria primera o els costos disparats de l’energia, una administració que se suposa propera, dispare contra la línia de flotació de tantes i tantes menudes empreses i famílies treballadores.

En uns mesos vindran inauguracions i bones paraules coincidint amb la precampanya electoral. Nosaltres no fem política, però si patim quan la que es fa per part de l’administració va contra nosaltres, i és ací on recomanem als nostres associats que prenguen bona nota de tot.

Articles relacionats