13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

El caos a les Rodalies porta a Compromís a demanar la compareixença del president de Renfe

El síndic de Compromís en Els Corts, Fran Ferri, ha presentat una petició de compareixença del president de Renfe, Isaías Táboas (a la iamtge) en el parlament autonòmic per a donar explicacions sobre “els continus retards i cancel·lacions” i el “caos” en el servei de Rodalies que usen cada dia milers de valencians.
Ferri ha advertit en un comunicat que “en els últims dies s’està aguditzant la situació d’una manera alarmant amb més retards i cancel·lacions de trens, alguns sense previ avís, que estan afectant als usuaris en el seu dia a dia, a l’hora d’acudir als seus treballs o a les universitats. Ja sabíem que teníem el pitjor servei de Rodalies de tot l’estat”, ha lamentat.
Davant aquesta situació, la coalició vol que el responsable de Renfe comparega en les Corts per a informar del “caos” en els Rodalies i aporte “explicacions del per què d’aquests retards i cancel·lacions i solucions al fet de tenir les pitjors Rodalies de tot l’estat”, ha subratllat el portaveu.
Des del grup de Compromís ja van registrar iniciatives per a aconseguir la transferència de competències dels serveis ferroviaris de Rodalies. Ferri ha assenyalat que, per a escometre eixa transferència, “prèviament el Govern central ha de realitzar totes les inversions pendents i establir el finançament anual necessari per a poder gestionar i mantenir les Rodalies correctament”.
Una proposta que ha recordat ja ha sigut aprovada en la cambra valenciana i que la setmana vinent també serà debatuda en el Congrés a iniciativa de la coalició. “Mentre açò s’estudia, i esperem que es materialitze prompte, el que no poden fer Renfe i el Govern és mantenir la situació desastrosa en què es troben les Rodalies”, ha reivindicat el síndic.
En aquesta línia, ha denunciat el “incompliment flagrant de tots els plans d’inversió dels diferents governs centrals” i ha lamentat que “eixa falta de millora i adequació de les infraestructures ferroviàries del nostre territori l’estem pagant els valencians amb un sistema a la vora del col·lapse”.
Per açò, Compromís reclama actuacions urgents perquè “les Rodalies deixen de complicar la vida a la gent i siguen l’eina per a la mobilitat sostenible que han de ser”, ha reivindicat Ferri.

Articles relacionats