17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’escriptor saforenc Josep Piera, entre els guardonats amb el premi Pont del Mediterrani

mostra viva josep piera

L’escriptor saforenc Josep Piera, junt al músic Vicent Torrent, i els artistes Pepe Viyuela, Artur Heras i Rafael Pla ‘Gran Fele’, entre uns altres, han arreplegat aquest divendres els premis ‘Pont del Mediterrani’ que els ha concedit la Mostra Viva en reconeixement a la seua labor per “afavorir el diàleg i enteniment entre els països del Mediterrani” des de diferents àmbits culturals.
La Mostra Viva del Mediterrani (MVM) ha celebrat aquest divendres l’acte de lliurament dels seus guardons en el Centre del Carme de València, una cerimònia que estava prevista per al passat 19 d’octubre i que va haver de ser ajornada per la pluja.
L’actor i expresident de l’ONG Pallassos Sense Fronteres Pepe Viyuela; el músic i membre fundador d’Al Tall, Vicent Torrent; el jove escriptor Lluís Mosquera i el fotògraf Sergio Cabezas s’han alçat guanyadors després de la votació popular organitzada per Mostra Viva, en la qual han participat prop de 2.600 persones. El premi reconeix el seu treball en el camp de les arts escèniques, la música, la literatura i les arts visuals, ha informat l’organització en un comunicat.
També han sigut guardonats per decisió de la Junta Directiva de MVM, Emili Payá, en representació d’Octubre Centre de Cultura Contemporània; l’actor i Premi Nacional de Circ Rafael Pla “Gran Fele”; el pintor Artur Heras, cartellista de les cinc primeres edicions de l’antiga Mostra de València i de la primera de MVM; el poeta Josep Piera i la directora general de Patrimoni, Biblioteques i Arxius, Carmen Amoraga.
El poeta Josep Piera ha aprofitat la seua intervenció per a reclamar un festival internacional de poesia del Mediterrani, ja que les seues ribes i països són un “espai de convivència de cultures, tradicions i maneres de viure”. Així, ha demanat que la Mostra no “oblide que la poesia és la primera manifestació humana de comunicació entre persones. Sense paraules no hi ha pont possible que ens unisca”, ha advertit.
El Mediterrani és un “espai on totes les llengües, xicotetes o grans, poden conviure des de l’harmonia, el diàleg i la pluralitat, que és el que representa la poesia”, ha insistit l’escriptor. “Reclame que tinguen en compte que fa falta un festival de poesia del Mediterrani per al futur i, si és l’any que ve, millor”, ha resolt.

Articles relacionats