17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Foment lliura el premi a la trajectòria cultural a la rectora de la UV

La Societat de Foment d’AIC ha lliurat este divendres el premi anual a la trajectòria cultural a la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, atorgat per acord la Junta Directiva el 13 de juny.
Segons el text de la resolució de Foment, “en la doctora Mestre conflueixen totes les característiques que la fan mereixedora de rebre el nostre premi: és saforenca i, en este any del 2018, tan important per a la dona en el nostre país, hi ha la circumstància històrica de ser la primera dona que és elegida Rectora Magnífica de la Universitat de Valencia, una entitat amb cinc cents d’antiguitat”.

Maria Vicenta Mestre Escrivà va nàixer a Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. És Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació. Va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. És doctora en Psicologia i va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.
La rectora Mavi Mestre, és especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, i imparteix titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres.
La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia.
Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. El dia 6 de març de 2018 va ser elegida rectora de la Universitat de València, essent nomenada pel Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat Valenciana.
L’acte tindrá lloc el próxim divendres, 9 de novembre a les 18:00h, en el Saló de Conferencies de la seu de Foment, i està prevista l’assistència de l’caldessa de Gandia, Diana Morant, l’alcalde d’Oliva, David Gonzalez, i els representants de les entitats municipals, empresarials, acadèmiques i culturals de la comarca.

Articles relacionats