12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El xef Juan Llorca impartirà cursos als responsables dels menjadors escolars de Gandia

La regidora delegada de Sanitat i Salut Pública de Gandia, Liduvina Gil, ha presentat les noves mesures que el govern municipal posarà en marxa durant el mes de novembre dins el programa de Menjadors Escolars Saludables.

Liduvina Gil ha destacat que els centres educatius de Gandia van fer un salt endavant el curs 2017-2018 per a convertir-se en centres escolars de referència en alimentació saludable de la mà del Programa “L’Alimentació Saludable i l’Activitat Física a l’Escola”. A través d’aquest programa més de 1.500 alumnes de les escoles van aprendre els beneficis de l’alimentació sana i sostenible.

Ara, des del Departament de Sanitat i Polítiques Saludables, “volem anar un pas més endavant fent que els menjadors escolars compten amb les eines necessàries per a donar una alimentació adequada, sana i sostenible“, explica Liduvina Gil, qui ha informat que el programa pretén formar els responsables i persones implicades en la gestió, coordinació i execució del menjador escolar, per a tractar des de la importància que té en l’àmbit nutricional, mètodes de cuinat, la matèria primera escollida, com es manipula el producte, com es presenta, etc. i abordar temes tan importants com el tractament de conductes alimentàries al moment del menjar.

D’aquesta manera, s’han organitzat tres jornades adreçades als diferents professionals que estan vinculats a l’alimentació en els centres escolars.

La primera se celebrarà el 26 de novembre a partir de les 17.30 hores a la Casa de la Marquesa dirigit a formar cuiners dels centres educatius.

La segona jornada tindrà lloc el 27 de novembre a partir de les 17.30 hores a la Casa de la Marquesa adreçat al personal que presta servei en els menjadors escolars.

Finalment, el tercer taller se celebrarà el 28 de novembre a partir de les 17.30 hores a la Casa de la Marquesa dirigit a assessorar els directius de centres escolars i empreses de càtering implicades.

La formació anirà a càrrec de Juan Llorca, xef amb 22 anys d’experiència, i director de l’Escola de Cuina per a adults “The wholesome Kitchen”.

Articles relacionats