Diputació inicia la campanya per a mantenir netes quinze platges valencianes

La nova campanya de neteja de platges que desenvoluparà el Servei de Medi Ambient de la Diputació durant tot l’estiu comptarà amb quatre persones més amb contracte fixe i dos tractors nous que es sumen a la flota per tal de mantenir en bones condicions els arenals de 15 municipis valencians. Aquest programa estival s’inclou dins del pla anual de neteja i gestió de les platges que desenvolupa la Diputació d’acord amb la normativa ISO 14001, i que també realitza tasques de conservació i protecció dels cordons dunars i la seua biodiversitat.

“La campanya de neteja de platges no és únicament la campanya d’estiu, és un treball que es realitza al llarg de tot l’any perquè és molt important per a nosaltres mantindre en bon estat les nostres platges perquè són un motor econòmic i un reclam turístic clau per a les comarques valencianes i cal cuidar-les”. Així ho ha afirmat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la presentació de la nova campanya de neteja a Tavernes de la Valldigna.

La vicepresidenta de la Diputació i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han estat acompanyats en aquesta presentació per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor Quique Chofre. Durant l’acte s’han explicat els detalls de la nova campanya i s’han presentat tant l’equip d’operaris com els vehicles i la maquinària amb que es comptarà per realitzar les tasques de neteja.

Maria Josep Amigó ha assenyalat també que “ens alegrem de poder presentar més maquinària i de poder tindre més personal perquè entenem que és un servei primordial que hem de prestar en els mesos d’estiu, evidentment, perquè es duplica la població que ve a la platja, però també al llarg de tot l’any, perquè és un motor imprescindible per a la nostra economia, i també pel seu valor paisatgístic i mediambiental”.

El diputat Josep Bort ha indicat per la seua banda que “des de la Diputació realitzem una gestió integral de la platja amb una maquinària específica per a la part més humida de la platja i una altra per a la zona més seca, sempre protegint el cordó dunar i tenint en compte la biodiversitat única d’aquestes àrees”. “El servei que prestem és d’una elevada qualitat, i així ens ho fan saber els municipis, la qual cosa ens produeix una gran satisfacció i ens encoratja a seguir i millorar cada any amb més formació del personal i maquinària”, ha afegit.

Les tasques de neteja s’escometran des de l’1 de juny fins al 30 de setembre amb un equip humà de 13 mecànics i conductors, 1 capatàs i 1 cap de secció, el que suposa un increment de 4 treballadors fixes al servei. Els operaris comptaran amb dos tractors nous que es sumen a la flota de 15 tractors, 15 màquines de neteja de platges, 3 camions per al transport de residus, 4 furgonetes per al transport del personal i 1 vehicle tot terreny.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que “aquesta campanya és molt important perquè permet posar en valor un dels principals recursos que tenim a la nostra terra com són les nostres platges”, i ha insistit en “la gran importància que té no embrutar les platges, és clau que des de totes les administracions conscienciem els usuaris que la platja no s’ha d’embrutar i que s’ha de cuidar”.

La campanya d’aquest estiu per a la neteja de platges inclourà les dels municipis de Puçol, El Puig de Santa Maria, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios i Meliana, a la zona Nord, i les localitats de Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles a l’àrea sud de les comarques valencianes. En total, les tasques s’estendran a una superfície total de 500.000 m2 de platja i 20.000 m de línia de costa.

En quant a la inversió de la Diputació, la campanya d’estiu de 2018 comptarà amb una partida total de 423.000 euros, dels que 60.000 es dedicaran al subministrament de la maquinària necessària per a realitzar la neteja. Amb aquests fons la corporació provincial sufragarà el 87% del cost total de la campanya, mentre que els ajuntaments finançaran el restant 13%. La inversió total que realitza la institució provincial a l’exercici de 2018 és del voltant d’1,2 milions d’euros.

Et Pot Interessar