16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Compromís Més Gandia presenta declaració institucional a favor del poble Sahrauí

– Compromís Més Gandia unida presenta una moció pel reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica i en solidaritat amb el poble sahrauí

El Grup municipal demanarà el suport demà del Ple de l’Ajuntament de Gandia per tal d’instar el president espanyol a rectificar públicament aquest canvi de posició i a treballar des de la responsabilitat legal i històrica per tal d’acompanyar el procés polític de negociació amb el nou enviat personal de Nacions Unides.

El Grup municipal de Compromís Més Gandia unida ha presentat una declaració institucional al Ple de l’Ajuntament de Gandia on, entre altres acords, proposen que el govern espanyol rectifique el seu posicionament i reconega la sobirania de la República Àrab Sahrauí Democràtica i la legitimitat del Front Polisario com a únic representant democràtic del poble sahrauí, en el marc dels acords vigents de l’ONU. Demanen al govern espanyol que facilite una solució definitiva al conflicte mitjançant la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.

També insten el govern espanyol a consensuar decisions d’especial transcendència com els canvis de política exterior amb la resta de forces polítiques democràtiques representades en el Congrés i en el Senat.

Josep Alandete, portaveu: “Com a institució municipal tenim a les nostres mans la possibilitat de posar en marxa les accions necessàries per a contribuir a una resolució política i permanent del conflicte al Sàhara i fer de Gandia una ciutat solidària amb el poble sahrauí”.

Articles relacionats