23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Bellreguard fa que Vicenta Seguí torne a estar present a l’Escola

Vicenta Seguí va ser regidora del Partit Comunista a l’Ajuntament de Bellreguard entre 1938 i 1939. Va ser responsable de la delegació de les Escoles.

– Va ser la pionera en desenvolupar un càrrec en la política municipal.

Bellreguard li fa un homenatge on ella exercir la seua labor social i pública, les escoles velles. Un gran mural amb la seua imatge, obra de l’artista Flug València, dins del projecte municipal de l’Escola Democràtica ‘Vicenta Seguí’.

Vicenta va ser membre del Socors Roig Internacional i de Dones Antifeixistes. Va ser destituïda per la resta de regidors del Front Popular (PSOE, UGT, IR…) per negar-se a acceptar la Junta de Defensa del coronel Casado que destituiria el president Negrín. Que finalment entregaria la República a Franco. Després va ser condemnada a 20 anys de presó “per delictes que la mateixa sentència del judici sumaríssim afirma no poder acreditar”, ha assenyalat en xarxes socials l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz. Que també ha recordat al seu germà, Fernando Seguí, que va ser assassinat pels nazis en el camp de concentració de Mauthausen.

Articles relacionats