10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

El 90% de la població es desinfecta les mans amb freqüència i el 85% usa la màscara de manera habitual

– La catorzena onada de l’estudi realitzat pel grup de treball Data Science for COVID-19 mostra un massiu seguiment de les mesures de protecció

– El 83% de la població evita les situacions que puguen portar a una trobada amb un elevat nombre de persones. El 75% no saluda donant la mà, besos o abraçades a persones amb les quals no conviu

– “La ciutadania va ser un exemple de responsabilitat durant les setmanes de confinament i ara ho és, de nou, en l’adopció de les mesures de prevenció”, destaca Ana Berenguer

“La ciutadania ja va ser un exemple de responsabilitat en els moments més durs de la pandèmia. Amb un elevat seguiment de les mesures de confinament. Ara torna a demostrar un alt compromís en el compliment de les mesures de prevenció”, ha indicat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

“En tot cas, no podem abaixar la guàrdia”, ha afegit Berenguer, “cal recordar que el virus segueix entre nosaltres. Per a mantindre’l baix control és fonamental la implicació de tots. Ser constants i seguir les indicacions d’higiene de mans, de distància interpersonal, usar màscara, així com mantindre els espais ventilats”.

Comportaments per a evitar contagis

L’enquesta també mostra el seguiment d’altres comportaments socials àmpliament estesos dirigits a previndre contagis. D’aquesta forma, el 83% de la població evita les situacions que puguen portar a una trobada amb un elevat nombre de persones. El 75% no saluda donant la mà, besos o abraçades a persones amb les quals no conviu. També el 75% dels consultats manifesta que manté un distanciament físic interpersonal de, almenys, 1,5 metres. Un 68% assenyala que limita el nombre de persones amb les quals té contacte pròxim.

Les respostes mostren un elevat ús del transport individual. De manera que el 71% usa el cotxe propi, mentre que el 55% es desplaça habitualment a peu, enfront del 20% que ho fa en transport públic.

Quasi el 8% ha recorregut a la bicicleta o el patinet, a penes el 4,6% ha triat el taxi o vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i un 1,3% diu que no s’ha desplaçat fora de la llar.

Respecte a les activitats que ofereixen més seguretat, el 79% dels enquestats entén que la pràctica d’esport de manera individual presenta baix risc de contagi. També un elevat percentatge de la població considera segur anar a comprar a xicotets comerços mantenint la distància de seguretat (72%). En l’extrem oposat, com menys segures, es consideren activitats com assistir a oficis religiosos amb restricció d’aforament (així ho considera el 15,8%) i viatjar amb avió (8,9%).

Articles relacionats