11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Ximo Puig convoca a ajuntaments i diputacions a sumar-se a l’Acord Valencià per la Reconstrucció

– El president s’ha reunit amb la comissió executiva de la FVMP i amb els presidents de les tres diputacions, que li han traslladat la seua disposició a participar en el pacte

– Mostra el seu “agraïment” pel treball que realitzen els representants locals “en primera línia” donant “cobertura i ajuda” a la ciutadania en “aquest moment d’enorme complexitat”

– Exposa la necessitat de pensar en una obertura, “des de la corresponsabilitat de la ciutadania”, perquè la població, incloses les persones majors, puga realitzar exercici físic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat als ajuntaments i a les diputacions a sumar-se a l’Acord Valencià per la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana i a cooperar amb les seues aportacions i experiència en el disseny d’un full de ruta que servisca, entre altres aspectes, per a rellançar el teixit productiu.

El cap del Consell ha assegurat que, després del moment actual de “treball pal·liatiu“, és necessari que aquest “braç institucional fonamental“, com ha definit a consistoris i diputacions, tinga un “paper rellevant” en la recuperació del nostre entorn.

El màxim responsable del Consell s’ha manifestat en aquests termes després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dissabte amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, juntament amb la resta de la comissió executiva de la FVMP, i els presidents de les diputacions de València, Alacant i Castelló, Toni Gaspar, Carlos Mazón i Josep Martí, respectivament. En la reunió han intervingut els també representants municipals d’Alzira, Algemesí, El Campello, Xàtiva, Monforte del Cid, Puçol, Montesa, Pego, Càlig, Caudete de las Fuentes, Cocentaina i Paterna.

El titular de la Generalitat els ha traslladat el seu “agraïment” i “reconeixement” pel treball que realitzen “en primera línia” donant “cobertura i ajuda” a la ciutadania en “aquest moment d’enorme complexitat”. Per part seua, els representants municipals i provincials han traslladat al *president la seua disposició a sumar-se als treballs per a aconseguir aquest Acord Valenciana per la Reconstrucció.

Ximo Puig ha destacat la importància que hi haja un clima polític obert al diàleg per a generar confiança entre els ciutadans i ciutadanes, i ha expressat la seua “absoluta confiança” en la “capacitat dels alcaldes i regidors per a eixir d’aquesta situació”.

Exemple d’enteniment

Segons Puig els valencians i valencianes han sigut un exemple en el compliment de les mesures de confinament en el conjunt d’Espanya i “ara serà bo també que la societat valenciana siga un exemple de saber entendre’ns”.

El cap de l’Executiu valencià ha recaptat propostes i plantejaments dels representants de l’Administració local respecte a la futura fase de desescalada, en la qual – ha assegurat- “es produiran dificultats” perquè no “comptem amb un receptari” i, per això, “hem de fer-lo d’acord amb les persones expertes i donant seguretat sanitària”.

A més, el president ha recaptat l’opinió dels representants municipals valencians de cara a la reunió de demà de la Conferència de Presidents Autonòmics amb el president del Govern, Pedro Sánchez. Ximo Puig els ha exposat en aquesta trobada la necessitat de pensar en una obertura, “des de la corresponsabilitat de la ciutadania“, perquè la població, incloses les persones majors, puga realitzar exercici físic, tal com s’ha determinat per als xiquets i xiquetes, amb la finalitat d’evitar els possibles perjudicis sobre la salut ocasionats per la situació de confinament.

Articles relacionats