17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia incrementarà els contenidors destinats a la recollida d’oli domèstic

– L’Ajuntament de Gandia i el COR signen un conveni per incrementar els contenidors destinats a la recollida d’oli domèstic

– Una vegada finalitzada la instal·lació tots els districtes de la ciutat comptaran amb aquest tipus de contenidors

Gandia veurà multiplicat per tres el nombre de contenidors de recollida d’oli domèstic després de l’aprovació ahir del conveni entre l’Ajuntament i el Consorci de residus de l’Àrea V-5 que permetrà la implantació i explotació d’un sistema de recollida d’oli de cuina usat.

Miguel Ángel Picornell, regidor delegat de Serveis Bàsics destacat que l’objectiu de l’acord és regularitzar la recollida i tractament dels residus derivats de l’oli domèstic. Una vegada l’acord estiga en marxa, Gandia passarà de disposar 9 contenidors d’aquest tipus a un total de 30, de manera que tots els districtes comptaran amb almenys un d’aquest tipus de contenidors. “Un sol litre d’aquest tipus d’oli abocat a la xarxa pública contamina mil litres d’aigua potable a més de provocar problemes a la xarxa de clavegueram” va destacar Picornell.

L’edil ha sol·licitat a la ciutadania que mentre es produeix la instal·lació d’aquests nous contenidors es diposite l’oli en ampolles de plàstic per a posteriorment dipositar-les al contenidor taronja més pròxim.

Articles relacionats