11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Rosa Pérez Garijo: “Esperem que l’execució de la sentència del cas Blasco exigisca la responsabilitat civil i es torne a Cooperació cada euro que van furtar”

– La consellera de Cooperació valora la tasca realitzada per l’Advocacia de la Generalitat

– “Exigirem que els més de 4,5 milions que hem reclamat com acusació particular, tornen a Cooperació, que és d’on es furtaren, perquè es puga reparar el dany que es va fer, sobretot en un moment com el d’ara”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que amb la sentència dictada hui per l’Audiència Provincial de València contra l’exconseller Rafael Blasco pel cas de desviació d’ajudes a ONG, ha quedat de nou demostrat, que Blasco va cometre els delictes que se li imputaven de prevaricació, malversació i falsedat documental.

Pérez Garijo ha afegit que “és cert que les penes que se li imposen, malgrat ser les màximes, són laxes. I això és així perquè tenim un Codi Penal que s’hauria de repensar, ja que persegueix de manera molt més dura els delictes que es podrien considerar menors, respecte a aquells delictes contra l’administració pública que ens afecten a tots i totes”.

La consellera de Cooperació, per últim, ha insistit en la necessitat que en l’execució de la sentència, “es dirimisca la responsabilitat civil, perquè és on hem demanat que els més de 4,5 milions que es van furtar, es tornen a les arques públiques, a Cooperació, que és d’on es van sostraure. Perquè es puga reparar el dany que es va fer, sobretot en un moment com el d’ara. Reclamarem fins a l’últim euro”.

Articles relacionats