Una sentència absol a l’exregidor del PP de Tavernes Toni Bono pel frau en l’escola taller i condemna a la directora

L’exregidor del PP de Tavernes de la Valldigna Antonio Bono ha estat absolt dels delictes pels quals se’l va jutjar en relació a diverses irregularitats en el funcionament d’una escola taller, però han estat condemnades la directora i dues professores d’eixe centre pel delicte de falsificació continuada en document públic. El fet condemnat va consistir en augmentar de forma fictícia la xifra d’alumnes de l’escola taller per tal d’accedir a una major subvenció per part del Servef. També han estat absoltes altres dues treballadores, una agent de desenvolupament local i altra professora, però la directora assoleix una pena de dos anys de presó i altra d’inhabilitació per a la funció pública per dos anys, a més d’una multa de mil cinc-cents euros. Dues de les professores són condemnades com a còmplices a nou mesos de presó, 3 mesos d’inhabilitació de la funció pública i multa de 600 euros. La sentència fixa per a la directora de l’escola taller una indemnització de 29.879 al Servef, però assenyala com a responsables subsidiàries a les dues professores.

Els fets jutjats es van conèixer en 2004 i no ha estat fins ara que s’ha dictat una sentència en la qual es dóna per fet que el regidor Bono no va ser responsable ni va consentir les pràctiques fraudulentes.Bono va encarregar un expedient informatiu després de rebre una denúncia d’una de les professores, les dos professores ara condemnades van ser acomiadades, i es va retornar al Servef vora 90.000 euros que es correspone en la part de la subvenció assignada als dihuit alumnes ficticis.

Va ser en 2004 quan el Servef va concedir l’Escola Taller la Vall una subvenció de 938.000 euros perquè 40 persones es formaren i treballaren en especialitats com ara la de forestal, obra, jardineria i electricitat per un periode d’un any partit en sis mesos teòrics i altres sis de pràctiques.

Et Pot Interessar