Una rèplica de la nau Victòria fa escala al port de Gandia

Una rèplica exacta de la nau Victòria, que a 1519- 1522 va realitzar la primera volta al món, es pot visitar al port de Gandia fins al 8 de maig. La nau va fer aquella primera volt al món al comandament dels capitans Fernando de Magallanes i Juan Sebastián El Cano i va comptar entre els seus tripulants amb un valencià, el grumet Joan de Olivar, una expedició que per primera vegada en la història va aconseguir circumnavegar el planeta i conéixer tota la seua dimensió.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres membres de la corporació municipal han visitat la nau a la seua arribada a Gandia.

La Nau Victòria romandrà a la ciutat al Moll dels Borja fins al 8 de maig. El navili porta més d’una dècada difonent la seua gesta per ports de tot el món, i ha navegat ja des de la seua construcció milers de milles nàutiques per tots els oceans i mars del planeta. Durant els anys 2004/2006 va completar la seua pròpia volta al món, solcant més de 26.000 milles i recalant en 17 països, i va ser el primer vaixell d’aquestes característiques a fer una travessia semblant. Des de llavors, ha realitzat gires pels EUA i diversos països de tot Europa, rebent milers de visites a cada port.

D’aquesta manera, Gandia es converteix en una de les ciutats en què fa escala durant la gira que aquest any es troba realitzant per ports de tota Espanya, difonent la Primera Volta al Món i la propera commemoració del seu V Centenari (2019- 2022).

La Nau Victoria obrirà les cobertes al públic a Gandia fins al 8 de maig en horari ininterromput de 10.00 h. a 20,00h., al Moll dels Borja. Els visitants podran pujar a bord d’aquest navili de 26 metres d’eslora i 7 de mànega, una obra mestra de la fusteria de ribera, i conéixer in situ la seua pròpia història, com va ser el vaixell que va circumnavegar per primera vegada el planeta, les seues formes, detalls, dimensions, maniobres i les extremes condicions de vida dels marins de l’època. A més d’experimentar les vivències de la tripulació que hui dia segueix navegant a bord d’aquest excepcional navili per tot el món.

Finalitzada la visita, Diana Morant ha agraït a la Fundació Nao Voctoria «la seua tasca per recuperar una de les parts més importants de la història naval d’Espanya i que hagen pensat a Gandia per visitar-nos». «Gràcies a la iniciativa, els ciutadans de Gandia i els que ens visiten tenim l’oportunitat de gaudir d’una nau que s’utilitza per a la divulgació científica i per recuperar el nostre passat. Amb la visita podem arribar a imaginar-nos com era la vida d’aquella tripulació que amb Magallanes i Juan Sebastián El Cano van donar la primera volta al món en un viatge que va durar tres anys. Des d’ací recomane la visita al vaixell«.

Per la seua banda, Álvaro Lecaro, cap de logística de la Nau Victòria, ha agraït al consistori i l’Autoritat Portuària l’oportunitat de realitzar una escala a Gandia. «Per a nosaltres és sempre un plaer conéixer un port nou. Arribem amb una rèplica exacta i esperem rebre molts visitants, especialment xiquets”.

Les entrades per a realitzar les visites guiades tenen un preu de 4 € per als adults, 2 € per als xiquets de 5 a 10 anys i 10 € per a les famílies (2 adults i fins a 3 menuts amb edats compreses entre els 5 i 10 anys. Poden ser adquirides en el mateix vaixell o en https://www.fundacionnaovictoria.org/es/tickets/la-nao-victoria-en-gandia/

Et Pot Interessar