10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Una denúncia interposada en la Guàrdia Civil de Tavernes finalitza amb 22 persones arrestades per estafa

– L’operació va començar l’any passat, després de denúncia interposada en la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna per un delicte d’estafa a través d’una plataforma de pagament mòbil.

– La Guàrdia Civil de València deté a 22 persones per estafar 108.000 euros amb el mètode ‘phishing’, els arrestats són 10 homes i 12 dones

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació Muzib, ha detingut a 22 persones per presumptament estafar més de 108.000 euros a 61 perjudicats amb el mètode ‘*phishing’, que consisteix a obtindre claus i contrasenyes per a accedir a comptes bancaris.

Els detinguts realitzaven transferències repetitives, de no més de 500 euros en cada operació per a no ser descoberts, arribant fins i tot en algun cas a buidar un compte amb 8.000 euros en tan sols 16 transaccions, segons ha informat l’Institut Armat.

Als detinguts se’ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, estafa continuada, falsedat documental, descobriment i revelació de secrets en diferents punts de la geografia espanyola.

L’operació va començar l’any passat, després de denúncia interposada en la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna (València) per un delicte d’estafa a través d’una plataforma de pagament mòbil.

El modus operandi emprat per la banda consistia a emular les pàgines web de diverses entitats bancàries, abans de la comissió del delicte, on en els correus electrònic es fien servint d'”hams”, incloïen aquest URL, i així obtenien les claus, contrasenyes o signatures digitals de la persona perjudicada per a així poder accedir als seus comptes bancaris i realitzar qualsevol classe de transferència bancària sense el seu consentiment, segons les mateixes fonts.

La investigació va permetre identificar a les persones beneficiàries dels traspassos fraudulents i així conéixer la totalitat dels comptes bancaris sota la seua titularitat.

La investigació va permetre detindre a 22 persones en diferents punts de la geografia espanyola: una persona a Tarragona, sis a Barcelona, huit a Palma, una a Sevilla, tres a Sant Sebastià, dues a Oviedo i una a Pamplona.

Articles relacionats