Un jutjat admet una querella de Xeresa contra ADIF per paralitzar la supressió del pas a nivell

El Tribunal del Contenciós-administratiu núm. 4 de Madrid ha admés, esta setmana, a tràmit la denúncia per inactivitat que va presentar l’alcalde de Xeresa contra ADIF (Ministeri de Foment).

Des de l’Ajuntament es valora positivament esta notícia. La intenció de l’Alcaldia no és altra que la de seguir l’expedient i cada vegada que es detecte una inactivitat acudir a la via del contenciós sense descartar altres vies.

El projecte que el Ministerio de Fomento per a la supressió dels pas a nivell de Xeresa del rodalies, Silla-Cullera-Gandia, i que inclou les obres de supressió del pas a nivell de Xeresa està parat quasi un any després de l’alçament d’actes de l’expropiació de terrenys.

L’Ajuntament de Xeresa va fer les gestions davant Adif i del Ministeri de Foment per averiguar que  el retràs es devia a que un dels estribos del pas superior invadia la zona de domini públic de carreteres. Este suposat error del projecte obligava a una modificació del projecte inicial i que portaria un retràs important. Un error del projecte que detectaven després d’haver-lo adjudicat a una UTE. Esta situació esperpèntica va indignar al govern municipal de Xeresa: des del mateix Ministeri ( Direcció General de Carreteres ) es denegava l’execució del projecte quan ja havien expropiat el terrenys i adjudicat l’obra a una empresa.

El mes passat l’alcalde de Xeresa va interposar un contenció contra ADIF per inactivitat i esta setmana rebien la notificació de l’admissió a tràmit.

Des de l’alcaldia s’està fent un seguiment exhaustiu en la mesura del possible del tràmit. No es descarta ni interposar més contenciosos si més avant es produeix un altra inactivitat, ni demanar responsabilitats com tampoc la via del diàleg.

Et Pot Interessar