TRES DETINGUTS A GANDIA PER FALSIFICAR JUSTIFICANTS DE PROCEDÈNCIA DE TARONJA ROBADA

La Guàrdia Civil ha recuperat més de 30.000 quilos de taronges a la província de València en diverses operacions que han portat a terme els Equips Roca de Paiporta, Sueca i Gandia, i en les que han detingut 15 persones i investiguen 36 més per delictes de furt, falsificació documental i contra els dret dels treballadors, segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat.

En el cas de Gandia, en l’operació ‘Barafe’ feta per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Gandia des del mes de novembre, després de fer nombroses inspeccions en un magatzem de compravenda de taronges, es van detectar nombrosos DATA de dubtosa procedència.

 

Els agents van comprovar que estes persones falsificaven els DATA perquè semblara lícita la procedència de les taronges, al mateix temps que revisaven les factures de compravenda. Així, els agents van observar que les persones a les quals facturaven són o han estat treballadors de l’empresa i que a més de no percebien la quantitat total de diners acordada pel seu treball, sinó que rebien sous «molt per sota dels quals se’ls facturava».

Per tot això la Guàrdia Civil va detindre tres homes i una dona d’entre 36 i 54 anys per delictes en diferent grau de falsificació documental, dret contra els treballadors i furt. Les diligències instruïdes han estat lliurades al els Jutjats de Picassent, Sueca i Alzira

D’altra banda, l’Equip Roca de Paiporta ha detingut quatre persones i està investigant nou més per delicte de furt de cítrics, després de cinc inspeccions realitzades entre els dies 21 i 24 de febrer en magatzems en els quals els agents van observar que «havia persones que estaven intentant vendre taronges de dubtosa procedència».

Segons la Guàrdia Civil, estes persones presumptament robaven les taronges de camps i després intentaven vendre-les en els magatzems de cítrics de la zona. El total de taronges recuperades en estes cinc actuacions és de 25.075 quilos, i s’han tornat totes als seus legítims propietaris.

En una altra actuació feta per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, arran d’una sèrie de robatoris que s’estaven cometent a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, es va procedir a la detenció de set persones, d’edats compreses entre els 14 i 65 anys, per la sostracció de 1.400 quilos de taronges.

Alhora, s’investiga a 25 persones més per la sostracció de 5.031 quilos de taronges, que van poder ser recuperades i lliurades als seus propietaris.

 

Et Pot Interessar