TOT EN LA VIDA ÉS REVISABLE, TRET DE XIMO PUIG

 

«Carpe diem, tempus fugit. Tot en la vida és revisable», ha declarat este dilluns el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, a la cort, quan se li ha preguntat pel crèdit de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE i candidat a la Presidència del Govern. Tot és revisable, tret de Ximo Puig.

Com a cap de llista ha obtingut de forma successiva els pitjors resultats del PSPV allà on s’ha presentat, llevat de l’alcaldia de Morella. Com a candidat autonòmic per Castelló no ha superat mai els nou escons, com a cap de llista al Congrés en 2011 es va deixar pel camí 60.000 vots, els processos interns els ha perdut tots des que Lerma va fugir a Madrid, però sempre hi ha estat influint, determinant i condicionant, tant amb Joan Romero, amb Ignasi Pla com amb Jorge Alarte, fins que per esgotament va guanyar el darrer congrés a Alacant, on enmig de la tensió va haver de ser atés pels serveis mèdics per un defalliment una vegada ja havia guanyat la votació. 

Tot és revisable, tret de Ximo Puig, qui s’ha permés afirmar a Madrid que Pedro Sánchez té el suport del seu partit, però, quan se li ha preguntat si les eleccions generals podrien canviar açò, ha apuntat que «tot en la vida és revisable». Sabut és que Pedro Sánchez no era l’opció de Puig al darrer congrés federal, on va eixir derrotat com en tantes altres confrontacions, però la seua inclinació per romandre a les butaques, adobada amb un poc de sort, l’ha posat ara en condicions d’advertir al propi Sánchez. 

Puig ha assegurat rotund que el lideratge del secretari general està «per descomptat» consolidat. Però, quan se li ha preguntat si açò és així fins al pròxim 20 de desembre, quan concorrerà com a candidat a la Presidència del Govern, ha apuntat: «Carpe diem, tempus fugit. Tot en la vida, efectivament, és revisable».

El bescantat deute públic. Sí o no?