Torra és elegit president de Catalunya amb la promesa d’investir a Puigdemont

El Parlament català ha investit aquest dilluns el diputat de JxCat Quim Torra com 131è president de la Generalitat de Catalunya, amb els 66 suports de JxCat i d’ERC, les 4 abstencions de la CUP, i els 65 vots en contra de Cs, PSC, comuns i PP.

El president del Parlament, Roger Torrent, haurà de comunicar-ho al rei perquè procedisca al nomenament formal: la llei fixa que, en un màxim de cinc dies després del nomenament, el nou president prenga possessió.

Amb la presa de possessió, Catalunya tornarà a tenir un president de la Generalitat, càrrec vacant des del 27 d’octubre del 2017, quan el Govern central va revocar tot el Govern en aplicació de l’article 155 de la Constitució, que va entrar en vigor després que el Parlament proclamara la República aquell mateix dia.

El nou president de la Generalitat de Catalunya ha promès treballar perquè el seu antecessor, Carles Puigdemont, torne a ser investit, i, en el seu primer discurs després de ser triat al Parlament, ha proclamat: «Visca Catalunya lliure».

Després de la votació, s’ha dirigit a la Cambra en un breu discurs en el qual ha agraït la generositat i l’acte de responsabilitat de Puigdemont d’assenyalar-lo com a candidat: «L’investirem. És un dels objectius de tot el que ens proposem».

«Farem república, farem república catalana», ha conclòs Torra, qui, després de ser investit, ha saludat un a per un tots els líders parlamentaris, a més de companys del seu grup que s’han acostat a felicitar-lo.

Et Pot Interessar