El govern de Gandia celebra la protecció de l’Auir i el PP afirma que farà el possible per deixar-la sense efecte

El coordinador general d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat l’aprovació del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral que protegeix la platja verge de l’Auir, al terme de Gandia, i afirma que amb aquesta aprovació finalitza la protecció del que alguns van denominar «la joia de la corona». «És un pas sense retorn per protegir el més valuós del litoral del nostre municipi. Des del govern municipal agraïm al Govern del Botànic, tota la feina intens que s’ha realitzat. Sense aquesta iniciativa haguera estat impossible aquesta llei que és la que més protegeix el litoral. Ara tenim l’oportunitat de donar a conéixer l’Auir, el principal espai natural que tenim a la costa valenciana i que suposarà un excel·lent complement econòmic i turístic per a la ciutat«

El PP, en contra

El Grup Municipal Popular, per contra, ha afirmat que a través del seu Grup Parlamentari Popular en Els Corts Valencianes, estudiarà “totes les vies legals per a protegir els drets dels propietaris de la Platja de l’huir, perquè el Pativel no s’arribe a aplicar».
Esta norma és per al PP un projecte que naix a proposta de Ciutadans, i assumida pel governdel Botànic, que restringeix qualsevol actuació de conservació que fins ara els ajuntaments tenien la possibilitat d’executar, per un termini mínim de quinze anys. «Els ajuntaments veuen ara restringida la seua autonomia i veuran com el seu litoral es degrada, mentre els seus propietaris perden els seus drets quedant a un pas d’expropiacions massives lowcost”, assegura el PP.
El portaveu d’esta formació a l’Ajuntament de Gandia, Víctor Soler, assenyala que “el Pativel plantejat per Ciutadans és ja una realitat. S’ha obert la possibilitat per a expropiar als propietaris i s’aprova que durant quinze anys el litoral de l’Auir siga un gran solar brut i abandonat, i per açò el PP està en contra”.
Soler, en clau local, insisteix: “Ciutadans Gandia ha donat el seu vistiplau en cada Junta de Govern Local, sense posar cap objecció. Recordem que el seu regidor, Ciro Palmer, assisteix com convidat tenint veu en aquest òrgan col·legiat i quan s’han tramitat les al·legacions des de Gandia perquè el Pativel siga “més restrictiu” a Gandia, Ciro Palmer ha pegat la cabotà i ha deixat de costat als propietaris de la platja de l’Auir que han treballat molt dur per a llegar de generació en generació les seues propietats i per les quals han pagat un IBI altíssim. Nomésel PP els defensa”.
Per a Soler, Soler, “El Pativel no contempla cap mesura de conservació o reparadora. No fa res, demostra la incapacitat d’un govern que hauria d’apostar pel turisme, la creació d’ocupació i la conservació dels nostres paratges, sense limitar els drets de ningú”.
El PP assegura que el Pativel no només afectarà a la Platja de l’Auir, també a la Platja de Marenys de Rafalcaid, un barri del Districte del Grau de Gandia, «molt castigat per l’actual govern, que pretén imposar una costosíssima reurbanització del barri, per a fer caixa«.
«A açò, se sumarà l’afecció que tindrà el Pativel, especialment en el “Sector Marenys de Rafalcaid II”, els propietaris del qual perdran tots els seus drets i fins i tot la possibilitat si volgueren d’urbanitzar aquest espai, deixant incomunicat aquest tram costaner, pel que fa a la Platja de Daimús», afig.
Finalment, Soler ha lamentat la diferència d’altres ajuntaments com el d’Oliva, que va aprovar unes al·legacions conjuntes i consensuades per tots els seus Grups Municipals en el Ple; mentre a Gandia, es van aprovar «d’amagatons en la Junta de Govern Local, sense consens i sense que almenys el Grup Municipal Popular sabera del document aportat per l’Ajuntament de Gandia». Un document que més que al·legar com a Ajuntament de Gandia en defensa dels seus ciutadans, propietaris de terrenys en la Platja de l’Auir, exigia “més ració de Pativel”.

Et Pot Interessar