20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Tavernes s’adhereix a la Xarxa de platges sense fum

– Es tracta d’una iniciativa de conscienciació i informació per a promoure hàbits saludables i un entorn mediambiental net

– Les platges de Tavernes comptaran amb banderes acreditatives i senyalística informativa, però en cap cas se sancionarà ni prohibirà

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna s’ha adherit a la xarxa de platges lliures de fum, impulsada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Es tracta d’una iniciativa de conscienciació i informació per a promoure hàbits de vida saludables i un entorn mediambiental net. Les platges de Tavernes comptaran a partir d’aquest estiu amb banderes acreditatives i senyalística informativa, però en cap cas se sancionarà ni prohibirà a les persones fumadores.

Aquesta iniciativa naix amb la finalitat de preservar la salut i el benestar de les persones dels efectes nocius del tabac, respectar els espais naturals i mantindre netes les platges de burilles, ja que causen un greu impacte en el medi ambient, perquè no són biodegradables, tarden fins a 10 anys en desaparéixer i són els elements més contaminants de la mar.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que es commemora hui 31 de maig, el passat divendres es va celebrar una jornada de conscienciació organitzada per la Direcció General de Salut Pública i Addiccions. En ella es van tractar la importància d’informar sobre els greus efectes del tabac, protegir les costes de la contaminació i respectar les persones del voltant.

La secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, va fer entrega a Tavernes de les banderes de la Xarxa de platges sense fum.

La regidora de Sanitat i Medi Ambient, Mònica Palomares, va destacar que “Tavernes és un dels 81 municipis valencians que advoca per conscienciar la ciutadania a mantindre unes platges netes i lliures de fum. L’adhesió a aquesta xarxa busca promoure polítiques saludables i preservar el medi natural mitjançant accions informatives, per tant, no s’aplicarà cap sanció ni prohibició”.

Articles relacionats