17.8 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Tavernes inicia les conferències ‘Les vesprades del Braç. Un fil violeta’ 

  • Cristina Fallarás, Amelia Tiganus, Teresa Meana i Rosa Sanchis seran les encarregades d’impartir les conferències sobre violència, prostitució, història i llenguatge sexista
  • La primera serà la de Cristina Fallarás, el dijous 30 de setembre (19 hores) al pati del Braç Treballador

Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria d’Igualtat i Dona, posa en marxa un cicle de quatre conferències sobre igualtat amb ‘Les vesprades del braç. Un fil violeta’, impartides per quatre dones i grans referents del feminisme actual, Cristina Fallarás, Amelia Tiganus, Teresa Meana i Rosa Sanchis, i coordinades per l’agent d’igualtat, Agustí Zaragozá.

Les conferències tenen l’objectiu d’acostar a la ciutadania la importància social del feminisme i el camí que queda encara per recórrer per tal d’assolir la igualtat mitjançant xarrades sobre prostitució, llenguatge sexista i educació afectivo-sexual. Les conferències compten amb el suport de la Diputació de València, a través d’una subvenció de l’àrea d’Igualtat.

La primera conferència tindrà lloc el pròxim dijous 30 de setembre, a les 19 hores, en el pati del Braç Treballador, amb la reconeguda periodista i escriptora, Cristina Fallarás, que parlarà al voltant de la memòria col·lectiva de les dones a través del seu llibre ‘Ahora contamos nosotras’.

La segona xarrada la farà el dijous 20 d’octubre Amelia Tiganus, escriptora, oradora i activista femenina que parlarà de la prostitució a través del seu llibre ‘La revuelta de las putas’. En ell, Amelia fa una reflexió de la importància de lluitar per un món més igualitari, just i de l’abolició de la prostitució.

El dimarts 15 de novembre serà el torn de Teresa Meana amb la xarrada ‘Porque las palabras no se las lleva el viento’, que versarà al voltant del llenguatge sexista, la violència de les paraules utilitzades dins la societat actual i com lluitar envers l’ús sexista del llenguatge. Per a tancar el cicle de conferències, la professora d’educació afectivo-sexual i coautora de diversos llibres com ‘Sexualitat i Adolescència’ (2005), Rosa Sanchis, impartirà la xarrada ‘Educació sexual i joventut’, el dijous 15 de desembre. S’abordarà la temàtica de l’educació afectivo-sexual per visibilitzar com els joves poden aconseguir una igualtat plena, respectar l’espai personal i evitar malalties de transmissió sexual.

Recordeu que per a poder assistir a les conferències, cal fer la inscripció al telèfon 96 282 11 42 o enviar un correu electrònic a comunicacio@tavernes.org.

La regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola, ha posat en valor que “el cicle de conferències que impulsem compta amb quatre grans referents de la lluita feminista, amb les quals visibilitzarem temes com l’educació afectivo-sexual, el llenguatge sexista o la prostitució, per a seguir construint un municipi més igualitari”.

Articles relacionats