23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Gandia signa la renovació d’ús de la Casa de la Marquesa amb la Fundació Bancaja

– Fundació Bancaja i Ajuntament de Gandia renoven la cessió d’ús de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

– Presentat el llibre “20 anys amb les portes obertes” que recull la història del recipient cultural més important de la ciutat

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, va acollir ahir l’acte de signatura de renovació del conveni entre la Fundació Bancaja i l’Ajuntament de Gandia, mitjançant el qual la Fundació, propietària de la Casa, cedeix l’ús de la mateixa a l’Ajuntament per a la realització d’activitats culturals i socials a la ciutat. Una signatura on van participar el president de la Fundació Bancaja, Rafael Alcón Traver, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto Part.

Amb la renovació del conveni, es dona continuïtat a les accions culturals i socials municipals, així com a l’activitat organitzada per la Fundació Bancaja a la Casa de la Marquesa amb exposicions de producció pròpia de la Fundació d’artistes com Pablo Picasso, Manolo Valdés i Joaquín Sorolla, entre d’altres, des que s’inaugurara l’edifici el maig del 2000.

Sobre l’acord, José Manuel Prieto ha afirmat que amb la renovació del conveni signat, “reafirmem el nostre ferm compromís de continuar caminant junts per mantindre aquest espai com a punt de trobada social i cultural de tots els ciutadans” i ha informat que durant aquests 20 anys més de milió i mig de persones han passat per la Casa de la Marquesa.

La Casa de la Marquesa fotografia Alex Oltra
Llibre “La Casa de la Marquesa”, fotografia Àlex Oltra

“La Casa de la Marquesa ha esdevingut mèrits propis en emblema d’una ciutat moderna que avança en infraestructures culturals. Entre totes i tots hem donat contingut i vida a aquest noble edifici i hem fet justícia a aquells primers ciutadans compromesos que van llançar el crit de ‘Volem una Casa de Cultura‘ “.

Per la seua banda, Rafael Alcón ha declarat que la renovació del conveni “suposa donar continuïtat a la col·laboració estreta que la Fundació i l’Ajuntament han mantingut durant més de dues dècades, des d’aquesta encertada cessió inicial el 1997 que va permetre respondre a la llarga demanda social d´una casa de la cultura per a Gandia i donar a aquest edifici històric el millor destí possible com és l´acció social i la cultura”. El president de la Fundació Bancaja ha destacat també “la gran oportunitat de difusió de la col·lecció d’art de la Fundació Bancaja que ha representat la Casa de la Marquesa durant tot aquest temps”.

Amb posterioritat a la signatura ha tingut lloc la presentació del llibre La Casa de la Marquesa: 20 anys amb les portes obertes, coordinat per Lluís Romero. Un llibre on es recull la història de l’edifici, així com un resum de les activitats principals que s’han realitzat durant els 20 anys d’existència de la Casa de Cultura, amb textos, fotografies i documents històrics al·lusius a la casa.

Aquest acte de presentació també ha servit per a fer un homenatge a tots els regidors de Cultura que han passat per la Casa de la Marquesa des de la inauguració de l’edifici.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, ha afirmat en la seua intervenció durant l’acte que es tracta d’un exemplar “impecable” on es recull “des dels problemes que hi va haver per a la seua obertura fa 20 anys passant per les principals personalitats que l’han visitada o exposat a les seues sales”.

Articles relacionats