27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Tavernes  impulsa el primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats

– És un pas més per a seguir enfortint les polítiques de gènere a Tavernes i eliminar les discriminacions per raó de sexe en qualsevol àmbit del municipi

– Els PMIO són una eina important per a assolir la igualtat real en quant a tracte i oportunitats entre dones i homes, facilitant així la construcció de municipis igualitaris, diversos, inclusius i socialment responsables

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna posa en marxa la implantació del primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats (PMIO) entre dones i homes en els diferents àmbits que formen la vida quotidiana de la ciutadania vallera.

Els PMIO són una eina molt útil per a assolir la igualtat real en quant a tracte i oportunitats entre dones i homes, facilitant així la construcció de municipis igualitaris, diversos, inclusius i socialment responsables. Amb este pla, l’Ajuntament adquireix un compromís de política pública local amb el qual plasmarà les línies i accions a dur endavant en matèria d’igualtat, amb implantació prioritària i desenvolupament en diferents àrees locals com la lluita contra la violència de gènere, l’economia i l’ocupació, l’educació, la cultura, l’esport, la transversalitat, l’urbanisme, la salut, etc.

La finalitat del PMIO s’enfoca en l’estudi del context social actual on trobar els possibles problemes, necessitats, desigualtats i oportunitats que existeixen entre dones i homes al municipi, així com analitzar-ne la situació existent. També tracta d’elaborar una acció estratègica amb la qual aconseguir la cohesió, conciliació familiar i inclusió social de les dones, així com establir el marc d’actuació de l’Ajuntament en relació amb l’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes, i millorar la conjuntura en la qual es troben les dones a partir de donar resposta a les desigualtats i discriminacions detectades en la diagnosi.

El pla es desenvoluparà durant els pròxims mesos i constarà de diverses fases en què es recollirà la informació i les dades necessàries per a dur endavant la investigació i el recull de dades, que s’agruparan mitjançant diferents mètodes: anàlisis de documents, enquestes, entrevistes i estudis a peu de carrer, que donaran una visió social i de gènere sobre la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a Tavernes. A més, un punt essencial del projecte és que es treballarà mitjançant accions positives i transversalitat de gènere mitjançant la col·laboració ciutadana, la cooperació, coordinació i corresponsabilitat social i institucional.

En el PMIO es busca la implicació de les entitats, agents i associacions del municipi per a obtindre un estudi com més complet millor, i en ell s’analitzen fins a huit àrees diferents: transversalitat, cultura i educació, col·laboració ciutadana, economia, formació i treball, esports, salut, violència de gènere, mobilitat i urbanisme.

La regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola, ha destacat que “dur endavant el Pla d’Igualtat d’Oportunitats és un pas més per a seguir enfortint les polítiques de gènere a Tavernes i eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe en la societat”.

Articles relacionats