25.2 C
Gandia
Dimecres, 29 juny, 2022

Bellreguard deixarà de tindre el pas inferior inundable de la carretera a la Platja

  • La Diputació escomet la millora de la seguretat viària en la carretera de Bellreguard a la platja 
  • L’àrea d’Infraestructures durà a terme l’ampliació de la CV-673 en el tram que connecta amb la CV-670 i la platja del municipi de La Safor, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros

  • Les obres s’iniciaran esta setmana i contemplen l’eliminació d’un pas inferior inundable i la construcció d’una nova passarel·la de ciclovianants, en un punt en el qual passen 10.000 vehicles al dia

La Diputació de València inicia esta setmana les obres de millora de la seguretat viària en la CV-673, la carretera de Bellreguard a la platja que connecta amb la CV-670. Amb un pressupost d’una mica més de 2,6 milions d’euros, l’àrea provincial d’Infraestructures va adjudicar a Pavasal l’actuació, que consistirà en l’ampliació de la plataforma i la millora del drenatge en una zona per la qual passen 10.000 vehicles cada dia.

El projecte, contractat a l’agost del passat any, contempla l’eliminació d’un pas inferior inundable a l’altura de l’antiga línia de ferrocarril, així com una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva, en el marc d’una ampliació general de la calçada al llarg d’una mica més d’un quilòmetre per a millorar la seguretat de la carretera. El termini d’execució de l’obra és de huit mesos i s’espera que estiga acabada a la fi d’any.

El diputat d’Infraestructures, Rafa García, explica que l’actuació “dona resposta a una reivindicació històrica dels usuaris d’esta via, afectada pels talls de trànsit cada vegada que es produïxen episodis de fortes pluges”. Les obres que s’inicien esta mateixa setmana “evitaran el problema d’inundació de la calçada, millorant la seguretat en una carretera molt freqüentada com és el trajecte entre Bellreguard i la platja”, afig el responsable provincial.

Connexió ciclopeatonal

L’actuació s’estén entre els punts quilomètrics 0,3 i 1,4 de la CV-673, i la seua longitud exacta és de 1.040 metres, amb l’objectiu principal d’eliminar l’actual problema d’acumulació d’escolaments en la rasant que passa per davall de l’antiga via de ferrocarril reconvertida en la via verda Gandia-Oliva. La solució serà terraplenar el tram en el qual es troba el pas inferior per a dotar a la rasant de pendent longitudinal continua descendent en sentit Bellreguard-Platja.

La descripció tècnica del projecte inclou la construcció d’una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva, ja que l’actual ha de demolir-se per insuficiència de gàlib vertical i horitzontal en relació a la nova rasant i secció. La nova estructura tindrà 18 metres de llum i una amplària de tauler de quatre metres.

D’altra banda, entre els punts quilomètrics 0,3 i 1,4 s’ampliarà la plataforma de l’actual CV-673 cap al costat sud, deixant intacta la línia de murets de maçoneria existents al costat nord de la calçada. Els carrils tindran tres metres d’amplària, vorals d’un metre i bermes de 0,75 metres. En la mateixa plataforma es realitzarà, annexa al marge esquerre, una via de ciclovianants de tres metres d’amplària, separada de la calçada mitjançant barrera de contenció. Esta via connectarà amb la ruta ciclista Gandia-Oliva mitjançant un ramal ciclopeatonal de 122 metres de longitud.

Les obres es completen amb el drenatge de la plataforma mitjançant cunetes als dos marges de la calçada, reposicions d’aigua potable, reg, accessos a parcel·les, reposicions de murs de maçoneria i reposició de la línia aèria telefònica.

En relació amb la integració ambiental i paisatgística de les obres, cal indicar que es procedirà a revegetar mitjançant hidrosembra el talús del terraplé originat pel nou pas superior de la via ciclista Gandia-Oliva; en este talús s’inseriran també espècies arbòries disperses, com ara pi blanc i xiprer comú.

Articles relacionats