11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Tavernes coordina l’aplicació de les noves mesures contra la COVID-19 amb el CECOPAL

– L’alcalde de Tavernes convoca el CECOPAL per coordinar l’aplicació de les noves mesures contra la COVID-19

• En la reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal s’han establit les directrius a seguir pels cossos de seguretat vallers per tal d’assegurar el compliment de les noves restriccions

• El consistori manté les mesures addicionals implantades al municipi per frenar la pandèmia i s’ha contemplat l’aplicació de noves si es produeix un repunt elevat dels contagis

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González, ha presidit la reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) per a valorar les mesures contra la COVID-19 que està aplicant l’Ajuntament i coordinar la posada en marxa de les noves restriccions aplicades per la Generalitat Valenciana.

Al comité CECOPAL han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, i els màxims responsables de la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil del municipi.

En la reunió s’ha posat especial èmfasi en reforçar les directrius que s’estan seguint al municipi per contindre els contagis i en la coordinació dels cossos de seguretat vallers per tal d’assegurar el compliment de les noves mesures aplicades a tot el territori valencià, especialment en la vigilància de la restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 22 hores, el tancament a les 17 hores dels establiments d’hostaleria i restauració, la limitació de 4 persones per taula i també la prohibició de fumar a les terrasses, així com la reducció de l’aforament al 30% en comerços i al 50% en establiments essencials.

La Generalitat Valenciana ha aplicat aquestes noves mesures que han entrat hui en vigor i s’allargaran fins al 31 de gener. Cal recordar també que continua vigent el tancament perimetral del territori valencià.

Així mateix, l’Ajuntament de Tavernes manté les mesures addicionals implantades al municipi per frenar la pandèmia com el tancament de parcs infantils, jardins i fonts, l’increment de la vigilància policial, el reforç del personal de la neteja en els centres educatius i els edificis municipals, actuacions per a desinfectar i netejar integralment el Mercat Municipal, la reducció de l’aforament al 50% de la Biblioteca Municipal i l’ajornament d’activitats extraescolars, així com d’actes i esdeveniments organitzats pel consistori.

A més, s’han implantat controls d’accessos i la cita prèvia, col·locat senyalística informativa i dispensadors de gel hidroalcohòlic als edificis municipals i al mercat del dijous, creat protocols específics per a les competicions esportives i la figura dels coordinadors COVID-19 als clubs locals.

L’alcalde Sergi González ha destacat que des de l’Ajuntament “seguim treballant coordinadament amb els cossos de seguretat municipals i el Centre de Salut, valorant diàriament la situació al nostre municipi i sumant esforços per tal de garantir el compliment de les mesures vigents. Davant la complicada situació sanitària al territori valencià, hem valorat i contemplat l’aplicació de noves mesures a Tavernes si es produeix un repunt elevat de contagis. El més important ara mateix és la salut dels nostres veïns i veïnes”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, ha assenyalat que “en els últims mesos s’ha intensificat la vigilància dels cossos de seguretat per vetlar pel compliment de les normes vigents i sancionar aquells que les incompleixen”.

Per a frenar l’avanç de la pandèmia, és imprescindible la responsabilitat individual de la població, limitar les reunions sociofamiliars, l’ús de la mascareta i mantindre la distància de seguretat.

Articles relacionats