15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Pla d’emergències fins al diumenge per a atendre les persones sense sostre de Càritas Gandia

• El pla, coordinat per Càritas Gandia al costat de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gandia, compta amb el suport d’altres entitats socials com Creu Roja, Bunyoleres sense Fronteres, Alma de acero i altres associacions de Gandia.

El Pla d’Emergència per a ajudar a les persones que viuen al carrer o en infrahabitatges quan arriben els temporals de fred i pluges intenses està actiu a Gandia. El pla està en marxa des d’octubre, i la setmana passada la Policia Local de Gandia va fer ja el primer repartiment de mantes a totes les persones sense llar.

Aquest pla, coordinat per Càritas Gandia al costat de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gandia, compta amb el suport d’altres entitats socials com Creu Roja, Bunyoleres sense Fronteres, Alma de Acero i altres associacions de Gandia.

El fred intens arribarà a partir de hui dijous i per això l’equip de carrer de Càritas Gandia acordava la setmana passada que aquesta nit de dijous i el dissabte es tornarà a fer lliurament de mantes i café o altres begudes calentes a les persones que viuen al carrer. El Pla d’Emergència contempla, a més del repartiment de mantes i beguda calenta durant les nits fredes, oferir un sostre sota el qual dormir. Això es fa quan la Generalitat Valenciana decreta l’alerta a causa de temperatures extremes de fred i pluja intensa. La covid-19 ha fet a Càritas replantejar noves maneres d’actuar per a salvaguardar la seguretat de les persones i els possibles contagis. Fins al moment, l’allotjament es realitzava el Centre d’Atenció Integral de Càritas Gandia però a causa de la situació de pandèmia, Serveis Socials del consistori ha habilitat un espai en el poliesportiu municipal, del qual es farà ús, sempre que la Generalitat decrete l’alarma.

Càritas Gandia té comptabilitzades a prop de 50 persones que viuen al carrer o en infrahabitatges. Totes elles estan ateses a través del Centre de Dia habilitat en el Centre Llar María Teresa Marqués, al carrer Gutiérrez Mas. Allí es va entregant des de 2020 (abans es feia en el CAI) a causa de la covid-19, lots de menjar que inclouen desdejuni, menjar, berenar i sopar, de dilluns a dissabte inclòs festius (a més de la Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i dia d’Any Nou), i s’atenen totes les seues necessitats de roba, medicines o mantes. A més, l’equip de carrer de Càritas Gandia fa visites periòdiques, durant tot l’any, a les persones que viuen al carrer i no volen acudir o fer ús de cap recurs, per si requereixen alguna necessitat urgent.

Articles relacionats