14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Tavernes continua treballant per salvar la platja de la Goleta

– L’Ajuntament de Tavernes ha contactat amb la Subdirecció General per a la Protecció de la Costa, per tal de revisar la priorització de les actuacions en el litoral valencià

– L’Ajuntament de Tavernes està treballant  per a trobar solucions al més prompte possible a la situació de la platja de la Goleta.

– Protecció de la Costa són coneixedors de la problemàtica en la platja de la Goleta i aquesta revisió permetrà accelerar les actuacions.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mantingut una reunió amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, en què s’ha acordat revisar la priorització de les actuacions en la costa valenciana, amb la finalitat d’aplicar solucions al més prompte possible en la platja de la Goleta.

L’últim informe de Demarcació de Costes data de 2015; per això, l’Ajuntament considera necessari revisar la priorització perquè la situació ha canviat molt en els darrers anys. Sergi González ha assenyalat que “el fet de plantejar una nova revisió de les actuacions en la costa valenciana és molt important perquè suposarà prioritzar solucions als problemes en la platja de la Goleta. Esperem que el compromís de Protecció de la Costa siga ferm i les actuacions necessàries es realitzen tan prompte com siga possible”.

Per altra part, Ángel Muñoz ha remarcat que són coneixedors de la problemàtica de la platja de la Goleta, la qual va provocar el seu tancament durant el mes d’agost, i aquesta revisió permetrà accelerar les actuacions. A més, ha assenyalat que la pujada del nivell del mar, la major assiduïtat de les tempestes, l’urbanisme desmesurat i la baixada de l’aportació de sediments fluvials han agreujat la situació de la platja de la Goleta.

Mentrestant, Demarcació de Costes va començar la setmana passada les tasques de regeneració de la platja de la Goleta amb la reposició de 20.000 tones d’arena per a protegir les edificacions de cara a futures tempestes.

Articles relacionats