12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Tavernes aprova una modificació de crèdit de 90.000 euros per fer accessible la part nova del cementeri

Salvar l’ampliació inaccessible del cementeri de Tavernes executada fa pocs mesos costarà 90.000 euros. És el preu de l’ascensor que el ple ha acordat este dilluns instal·lar a la part nova del recinte, després de les queixes rebudes per la dificultat d’accedir als nous nínxols a través de desenes de graons.

Ha estat precís aprovar una modificació de crèdit que permetrà invertir els 90.000 euros en les actuacions d’un projecte que al paper oficial figura com “eliminació de barreres arquitectòniques de la zona nord del cementeri”, i que connectaran els dos nivells on hi ha nínxols actualment. Estes obres venen a assegurar l’accessibilitat de l’ampliació després de l’execució de les primeres fases de les obres.

Es  preveu la instal·lació d’un ascensor que comunicarà el nivell del sòl del cementeri, amb la zona nord de l’ampliació, eliminant les barreres arquitectòniques pròpies de l’orografia dels terrenys, i assegurant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. L’Ajuntament estima una inversió total de 89.123,42 euros provinent de fons propis, gràcies a la incorporació de la modificació de crèdit al romanent del Pla Provincial d’Obres i Serveis del 2017, que ascendia a 39.716,49 euros.

El consistori ja ha executat diverses fases del pla d’ampliació i adequació del cementeri. D’esta manera, en 2017 s’acondicionaren els terrenys per a la futura instal·lació de nínxols en la banda nord i s’obrí un nou vial d’accés per a vehicles a la nova zona, a més es rehabilitaren les zones més deteriorades, s’adequaren nous espais per a urnes funeràries i es construí un ossari en el jardí de la memòria on dipositar les restes de les casetes extintes. Ja en 2018, s’ha executat la primera fase de construcció de nínxols, en la què s’han instal·lat 60 noves casetes en la zona nord, i s’han substituït les plaques de fibrociment de les cobertes de l’edifici central del cementeri.

Perfecto Benavent, regidor d’obres, ha explicat que “el projecte d’ampliació del cementeri és costós i es troba condicionat per la complicada orografia de la zona on es troba situat i per la disponibilitat de terrenys. Per això, les actuacions s’estan escometent en diverses fases durant els últims anys, seguint una ampliació natural per a dotar el municipi d’un cementeri adient a les dimensions de la ciutat. L’actual ampliació del cementeri permetrà construir al voltant de 600 nínxols nous en el futur”.

Articles relacionats