17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia organitza passejades per a promoure l’activitat física

El projecte “Per la teua Salut, Gandia, camina!”, que ha posat en marxa pel departament de Sanitat i Polítiques Saludables, ha començat esta setmana amb les primeres passejades. Es tracta d’una iniciativa de la regidora Liduvina Gil que té com a objectiu la pràctica de l’exercici i disminuir el risc de l’aparició d’un gran nombre de malalties que tenen conseqüències greus per a la salut a curt, mitjà i llarg termini.
Les dues primeres jornades del projecte “Passejades saludables”, van completar la quota de participants i van participar prop de 40 persones que, partint des dels Centres de Convivència de Roís de Corella i Corea, van realitzar un recorregut prèviament dissenyat en el qual van estar acompanyats per un tècnic d’educació física.
Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, ha valorat positivament la iniciativa i declarat que “les administracions hem de promoure aquest tipus d’iniciatives que pot practicar tota la població. Hem de tenir en compte que la tendència d’envelliment general de la població, recomana aquest tipus de projectes tal com indica la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables” “Mantindre una activitat física regular i una alimentació adequada, repercuteix en una millor qualitat de vida i benestar. Caminar durant 30 minuts al dia és l’activitat física de baix impacte que més benefici aporta a les persones“.
A més del projecte Passejades Saludables, la regidoria ha posat en marxa les següents iniciatives:

– Caminant fem camí
Dirigit a persones joves i adultes en situació de vulnerabilitat que visquen a Gandia. Les persones s’han d’inscriure en els Centres Socials del Raval i Beniopa.
L’activitat es desenvoluparà amb eixida des dels Centres Socials del Raval (dimarts de 09.30 a 11.00 hores) i Beniopa (dijous de 09.30 a 11.00 hores).

– A l’escola, a peu
Dirigit a joves, pares i mares de Gandia. S’intenta sensibilitzar i motivar a la comunitat educativa perquè el desplaçament diari a l’escola es realitze a peu.

– Caminar et protegeix
Dirigit a persones que patisquen alguna patologia física. 

Articles relacionats