9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Tavernes adequa i homologa la via ferrada Pas de Cabres

 

 

– La via ferrada Pas de Cabres està situada en la muntanya de les Creus

– Té una longitud total de 2.200 metres, dels quals 1.050 metres estan equipats, i el recorregut compta amb un desnivell de 130 metres

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria d’Esports, ha adequat i homologat la via ferrada Pas de Cabres, ubicada en la muntanya de les Creus.

La via ferrada Pas de Cabres té una longitud total de 2.200 metres, dels quals 1.050 metres estan equipats, i el recorregut compta amb un desnivell de 130 metres.

Una vegada acabats els treballs d’adequació, s’han fet les pertinents proves de càrrega sobre els ancoratges instal·lats per a garantir la seguretat dels usuaris i complir la normativa vigent per a l’homologació. La pràctica dels esports de muntanya és una activitat de risc, per això, cal tindre una correcta formació en la progressió per muntanya i per vies ferrades per a poder accedir a la via Pas de Cabres.

El Centre Excursionista de Tavernes ha participat en la comprovació de la correcta adequació i el bon estat de la via ferrada amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn natural i garantir una via ferrada segura i de qualitat per als amants de l’escalada.

La regidora d’Esports, Lara Romero, ha destacat la importància de “l’homologació de la via ferrada i, a més, el pròxim any s’espera poder dur a terme unes millores que la convertiran en un atractiu turístic espectacular en un entorn envejable”.

Informació addicional important:

Advertiments

– Ús obligatori de l’equip complet per a via ferrada homologat CE (arnés dissipador, mosquetons K, casc…).

– Sempre s’ha d’estar ancorat amb tots dos mosquetons amb les obertures oposades (figura 1). Actueu amb precaució en els passos, mantenint sempre un ancoratge assegurat i mosquetonejant la següent secció tan prompte com siga possible.

– No ha d’haver-hi més d’una persona per secció de cable i cal mantenir un tram intermedi de distància de seguretat entre escaladors (figura 2).

– En les escales, per a repòs, ancoreu-vos en els esglaons (figura 3).

– Respecteu en tot moment la fauna i la flora de la muntanya de les Creus i eviteu fer la via els dies de molta calor.

– Pareu atenció a la caiguda d’objectes i pedres.

– No escaleu amb risc de tempesta. La ferrada pot actuar com un parallamps

Normes i seguretat

La pràctica d’aquest esport requereix estar federat o estar en possessió d’una assegurança d’accident amb cobertura per a l’activitat. L’ascens en grups requereix un guia experimentat responsable de la seguretat dels components. En cas d’accident, punts de referència: muntanya de les Creus –

Punt A (inici) X: 736320 Y: 4329597. Punt B (escapada 1) X: 736092 Y: 4329427

Punt C (escapada 2) X; 736324 Y: 4329594

Punt D (final ferrada) X: 735795 Y: 4329465. Fus 30S – Datum WGS84

Articles relacionats