23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Gandia obri demà divendres un dels sentits del pont d’Alacant

 

 

– José Manuel Prieto: “Aquesta obra culminarà la unió del centre de la ciutat amb l’Hospital Francesc de Borja i les zones industrials properes amb un itinerari segur”

– Josep Alandete: “Amb aquesta actuació, millorem la connexió de la ciutat i faciliten la mobilitat sostenible en una ciutat compacta i cohesionada”

– La previsió del govern és que el pont recupera la sortida de la circulació des de la segona meitat de gener

Gandia Pont dAlacant 2
Pont d’Alacant habilitat un sentit. Foto Àlex Oltra

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el Vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i el regidor delegat de Mobilitat, Nacho Arnau, ha visitat les obres del pont de l’Avinguda d’Alacant que aquest divendres al matí s’obrirà a la circulació de vehicles i persones. En concret, un dels sentits del pont s’obrirà per facilitar l’arribada de vehicles al centre històric, després de completar el treball d’asfaltat.

També s’ha obert un pas de vianants per millorar la connexió amb l’Hospital Francesc de Borja. És una intervenció on el govern municipal ha invertit 1,5 milions d’euros de fons propis

Després de la visita, l’alcalde va explicar que “la manca de subministrament de matèries primeres que estem patint a tot el món ha impedit poder avançar al terme de les obres, previst al gener. Per tant, sempre amb precaució, confiem que a mitjans del mes de gener podrem obrir aquest pont en les dues direccions de circulació” “Volem que totes les inversions estratègiques es garantisquen i una bona part d’això succeeix mitjançant accions de mobilitat”.

Prieto ha incidit en què aquesta decisió pretén facilitar la mobilitat de la ciutadania durant la campanya de Nadal. Una mesura a la qual també s’ha afegit la paralització temporal de les obres d’alta tensió en l’avinguda Blasco Ibáñez.

Sobre l’obra, l’alcalde va destacar que permet als vianants guanyar en seguretat (la il·luminació ha estat millorada i s’han col·locat les baranes noves) i amplitud (la vorera passa de menys d’un metre a gairebé 3). “Aquest treball culminarà la unió del centre de la ciutat amb l’Hospital Francesc de Borja i les àrees industrials pròximes amb un itinerari segur”.

Gandia Pont dAlacant
Pont d’Alacant habilitat un sentit. Foto Àlex Oltra

Per la seua banda, el vicealcalde, Josep Alandete, va destacar que el govern municipal ha treballat durant dos anys per possibilitar l’accés des del centre històric a l’altra part del riu, l’hospital i els seus voltants. “Amb aquesta acció, millorem la connexió de la ciutat i faciliten la mobilitat sostenible en una ciutat compacta i cohesionada” i ha afegit que el projecte suposa també una nova zona d’aparcament amb més de 300 places.

“Hem d’agrair al personal de la companyia i l’equip d’Urbanisme el treball realitzat i a la ciutadania pel sacrifici que ha fet durant els darrers dos mesos mentre s’executaven les obres”.

Finalment, Nacho Arnau va explicar que aquesta obertura millorarà significativament el trànsit en la ciutat. “Han estat molts dies de reunions entre els diferents departaments per donar la millor solució que ens va permetre enfrontar aquestes dues obres importants”.

Articles relacionats