20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Solució definitiva al pas inferior inundable a la carretera de la platja de Bellreguard

– La Diputació millorarà la seguretat en la carretera de Bellreguard a la platja i habilitarà una via per a ciclistes i vianants

 

· L’obra, que preveu evitar talls durant els episodis de pluges en actuar sobre el pas inferior, ha eixit a licitació amb un pressupost base de 2.625.000 euros i un termini d’execució de 8 mesos

La  Diputació de València ha obert el procés de licitació per a escometre les obres de millora de la seguretat en la CV-673, en el tram que comunica Bellreguard amb la platja. Amb un pressupost base de 2.624.337 euros i un termini d’execució de 8 mesos, l’actuació entre el punt quilomètric 0,4 i el 1,2 contempla l’ampliació de la plataforma i la millora del drenatge, la funcionalitat i la seguretat en esta via de la xarxa provincial.

3 Bellreguard Seccio tipus

El principal problema que resoldrà la intervenció de l’àrea d’Infraestructures i Carreteres que dirigix Rafa García és l’existència d’un pas inferior que s’inunda i obliga a tallar la carretera davant episodis de fortes pluges. Amb una intensitat de trànsit de 10.000 vehicles al dia en este punt, coincident amb l’encreuament sobre la CV-673 de la via ciclista, l’actuació que es durà a terme l’any vinent preveu solucionar el punt davall la rasant i evitar els freqüents talls en esta via de la comarca de La Safor.

 

El responsable provincial d’Infraestructures, Rafa García, explica que “l’actual carretera és estreta i insegura, i a més existix la necessitat d’establir una connexió ciclopeatonal entre el nucli urbà de Bellreguard i la platja, que es troba a menys de 3 quilòmetres”. Precisament esta via per a ciclistes i vianants és altra de les reivindicacions veïnals a les quals dóna resposta el projecte de l’àrea provincial de Carreteres, al costat de l’eliminació del pas inferior i l’ampliació de la calçada.

 

En el projecte es definix com a objecte la resolució de la problemàtica del tram, incloent les circumstàncies citades com eliminar l’actual problema de drenatge que afecta la carretera, dotar-la d’una secció transversal suficient, habilitar espai per als desplaçaments de ciclistes i vianants i substituir l’actual obra de pas de la via ciclista Gandia-Oliva per una altra nova que s’adapte a les exigències de gàlib que l’actuació comporta. L’obra té en consideració les qüestions ambiental, paisatgística i patrimonial, procedint conforme a la normativa vigent.  

Articles relacionats